Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands Het beheer van je cursusWelke informatie wordt wel/niet gekopieerd bij een Course Copy?

Welke informatie wordt wel/niet gekopieerd bij een Course Copy?

Dit artikel geeft weer wat er wel en niet wordt gekopieerd met een course copy en welke handelingen mogelijk nodig zijn na een copy. 

Voor informatie hoe je een cursus geheel of gedeeltelijk kunt kopiëren, zie Hoe kopieer ik de inhoud van één Brightspace cursus naar een andere Brightspace cursus?

Vuistregel: Gegevens van en over specifieke studenten zullen niet worden gekopieerd. Voorbeelden hiervan zijn ingevoerde cijfers van een student in het Gradebook, ingeleverde assignments van studenten of Discussion Threads die door studenten zijn aangemaakt.

Tools en functionaliteiten

Announcements Ja
Het is ook mogelijk om geen enkele announcement te kopiëren met een gedeeltelijke course copy of specifieke announcements kunnen na kopiëren handmatig worden verwijderd.
Assignments
Ja
Turnitin zal na de course copy uitgeschakeld zijn. Dit moet opnieuw worden aangezet door naar Course Tools > Assignments te gaan en te klikken op re-enable.
Attendance registers Ja -
Calendar Events Ja Let op: de data staan nog op de data van het oorspronkelijke vak. Het is mogelijk om alle data met een bepaald aantal weken te verleggen.
Het is ook mogelijk om specifieke data te verwijderen of de calendar helemaal niet te kopiëren met een gedeeltelijke course copy.
Checklists Ja -
Classlist Nee Instructors op de classlist worden ook niet mee gekopieerd.
Content Ja Let op bij externe tools.
Content status Hidden / Visible Ja Mogelijk wil je eerst weer een aantal dingen op Hidden zetten voordat studenten toegang tot de course krijgen.
Course Files
Ja
-
Discussions Ja NB Alleen de structuur (de discussie fora en topics) wordt gekopieerd. Berichten van stunten of docenten worden niet meegenomen.
External Learning Tool Links Ja -
Gradebook Ja NB cijfers van studenten worden niet gekopieerd, alleen de grade items, structuur en associated activities (e.g. link met een assignment).
Groups Ja NB Group enrollments worden niet gekopieerd, alleen de structuur, de verbonden release conditions / assignments / discussions.
Release Conditions 99%
Release conditions op basis van Section Enrollments worden niet gekopieerd. Deze dien je altijd bij elke course opnieuw in te stellen.
Rubrics Ja -
Quizzes Ja Zowel de quizzes als de question libraries
Sections
Nee Dit houdt ook in dat release conditions gebasseerd op section enrollments niet worden meegenomen. 
FeedbackFruits modules
Ja
-
Kaltura video's in de Kaltura Media Gallery, die NIET in content staan.
Nee
Ofwel in de nieuwe course video's opnieuw toevoegen via Kaltura My Media;
ofwel in de oude course de video's in content zetten, zodat ze wel meekomen.

Doe dit voordat je de cursus kopieert. 
Kaltura video's gedeeld in content
Ja
-
Mediasite / Weblectures
Ja
-
Medischonderwijs modules
Ja
-
MS Teams Course connector
Nee
MS Teams zijn verbonden met 1 cursus. In de nieuwe cursus moet je dit opnieuw activeren om een nieuw Team te creeeren.
Pitch2Peer assignments
Deels
De link in content wordt wel meegenomen, maar je moet altijd in de P2P module een assignment selecteren. Via de P2P module zelf kun je wel assignment van andere courses toevoegen.
Turnitin assignments
Ja
Per course een Re-enable nodig (in 1x wel alle assignments).
Zoom Meetings
Deels
PAS OP! Meetings in Zoom worden niet meegenomen, maar calendar events wel (ook reeds verlopen). Dus je ziet de meetings niet terug in Zoom, maar wel in course calendar*

*Calendar events worden bij volledige Course Copy wel meegenomen. Indien niet gewenst, dienen de calendar events handmatig te worden verwijderd óf voer een gedeeltelijke course copy uit (alles behalve calendar items).

Re-enable Turnitin

Zodra je Turnitin Assignments hebt gekopieerd van een oude/andere course, moet je eenmalig in de nieuwe course op Re-Enable klikken om Turnitin in die course te activeren.

  1. Voer een Course Copy uit
  2. Ga naar Course Tools > Assignments
  3. Klik op Re-Enable