Instructor Support for Educational Systems

Hoe kan ik mijn cursus als student bekijken?

Updated on

In dit artikel kun je lezen hoe je je cursus als een student kan bekijken. Ook kun je lezen hoe je een quiz kunt bekijken en proberen als een student.

Met Brightspace kunnen docenten de cursus bekijken vanuit het oogpunt van de student. Hierdoor kun je zien wat studenten zien wanneer ze naar de cursus kijken. Gebruik deze tool om te controleren of de cursusinhoud duidelijk overkomt. 

De View as Student optie geeft een overzicht van wat een student kan zien van de cursus: de eigen gebruikersrol kan wel effect hebben op wat je kunt doen in de studenten display. Zo kun je bijvoorbeeld geen quiz invullen of een opdracht inleveren in deze modus. 

 • In de minibar, klik op naam en vervolgens op View as Student.
 • Je wordt teruggestuurd naar de Course Homepage. Je kunt aan het pictogram met de dubbele pijl zien dat je de cursus nu als een student bekijkt. Dit betekent ook dat de bewerkingstools die je hebt (als eigen rol) nu tijdelijk verdwenen zijn. 
 • Navigeer naar de cursuscomponenten (Content, Course Tools, Grades) die je als student zou willen bekijken. 
 • Als je de modus View as Student wilt sluiten, dan moet je klikken op uw profiel en hierna op 'X' klikken. Je wordt dan wederom teruggestuurd naar de Course Homepage. 

Alleen items die zijn ingesteld op zichtbaar (Visible), worden weergeven in de 'View as Student' modus. Items die zijn ingesteld op verborgen (Hidden) zijn niet zichtbaar in de modus 'View as Student'. Dit komt overeen met de daadwerkelijke zichtbaarheid van de inhoud. 

Als een (sub) module is ingesteld op zichtbaar (Visible), met een releasedatum in de toekomst kunnen studenten de naam van de module zien, maar hebben ze nog geen toegang. Je kunt dit ook opzettelijk gebruiken: je kunt studenten een hint geven van wat er komt zonder hen daadwerkelijk toegang te geven in de cursusinhoud. Items met een releasedatum zijn ook niet zichtbaar in de modus 'View as Student'. 

Hoe bekijk ik mijn Quizzes als student?

Er zijn twee manieren om je quizzes als student te bekijken:

 1. met behulp van de voorgenoemde 'View as Student' functionaliteit
 2. met behulp van de Preview functie in het Quiz snelmenu.
  • Selecteer Bypass Restrictions aan de bovenkant van je pagina, als je enige restricties wilt vermijden die je hebt ingesteld voor bepaalde gebruikers, zoals het maximale aantal pogingen die iemand heeft voor je quiz.
  • Klik Start Quiz! aan de onderkant van de pagina om de quiz te starten. 
  • Zodra je klaar bent met de quiz kan je aan de onderkant van de pagina selecteren of je deze testpoging wilt laten nakijken of niet. Testpogingen worden nooit meegenomen in de statistieken van je quiz.
  • Als je klaar bent, klik dan op Exit Preview om de voorvertoning te sluiten. 

Voor meer informatie over Quizzes, zie Hoe gebruik ik Quizzes?

Previous Article Hoe kan ik de zichtbaarheid van de inhoud van mijn cursus wijzigen?
Next Article Hoe gebruik ik Manage Files?