Instructor Support for Educational Systems

Wanneer krijg ik toegang tot Brightspace en mijn cursussen?

Updated on

Toegang tot Brightspace

Iedere medewerker van de Universiteit Leiden met een actief m-nummer krijgt toegang tot Brightspace. Je kunt inloggen met je ULCN-naam en bijbehorend wachtwoord. De uitgebreide uitleg hoe in te loggen kun je vinden in dit artikel. Je krijgt pas toegang tot Brightspace wanneer je aanstelling definitief is. Neem contact op met het PSSC als je vragen hebt over je aanstelling.

Met bepaalde g-nummers, gastaccounts, is het ook mogelijk om toegang te krijgen tot Brightspace. Neem hiervoor contact op met je facultaire GMS afdeling. Let op dat het juiste soort gast-account wordt gebruikt en begin- en einddatum goed staan ingesteld. Je ontvangt bericht van de faculteit zodra zij dit voor je hebben ingesteld.

Toegang tot cursussen

De facultaire LMS contactpersonen kunnen je toegang geven tot cursussen. Bij enkele faculteiten gebeurd dit automatisch op basis van de registratie van cursuscoördinator in uSis, bij andere faculteiten gebeurd dit handmatig. Zie je je cursus nog niet staan, neem dan contact op met de facultaire LMS contactpersonen. 

Staat een collega wel al ingeschreven in de juiste cursus, dan kan hij/zij je zelf toevoegen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit doet.

Troubleshooting Brightspace toegang, cursussen en inloggen

  • Controleer bij het PSSC of je aanstelling bij de Universiteit Leiden volledig is.
  • Controleer bij de GMS afdeling of je de juiste gastrol hebt en of de begin- en einddatum goed staan ingesteld.
  • Vraag je facultaire afdeling om je toe te voegen aan de cursus.
  • Vraag je collega om je toe te voegen aan de cursus.
  • Problemen met inloggen? Probeer een andere browser. Leeg alle cookies/cache, sluit alle browsers volledig af en probeer het opnieuw.
  • Nog steeds problemen? Neem contact op met de Helpdesk.
Previous Article Quick Start Guide voor Docenten
Next Article Hoe log ik in op Brightspace?