Instructor Support for Educational Systems

Opdrachten becijferen

Updated on

Opdrachten kunnen op verschillende manieren worden becijferd in Brightspace. Dit artikel legt uit hoe gebruik te maken van elk van deze mogelijkheden.

Houd er rekening mee dat gelijktijdige beoordelingen met meerdere nakijkers niet mogelijk is. Als je opdrachten wilt beoordelen met collega's zorg er dan voor dat je niet dezelfde student op hetzelfde tijdstip beoordeeld. Je beoordeling kan overschreven worden door je collega als je dezelfde student beoordeeld. Dit geldt ook voor beoordelingen in Feedback Studio. 

Bekijk dit artikel voor meer informatie.

Basis

Evalueer met een cijfer en general feedback

Ga naar Course Tools > Assignments en klik op de Opdracht die je wilt gaan evalueren. Het scherm hieronder zal verschijnen.

Van de submission lijst view klik je op een submission om de Evaluation te starten.


 1.  Aan de linkerkant zie je alle submissions van de student. De meest recente submission staat altijd bovenaan.
 2. Voeg een score toe
  • NB Dit cijfer wordt overgezet naar het Gradebook, omdat een grade item is geassocieerd.
 3. Voeg feedback toe naar wens
 4.  Als je klaar bent met nakijken, kies dan Publish of Save Draft.
  • Met Publish, zal de student gelijk zijn/haar feedback kunnen inzien.
  • Met Save Draft is het mogelijk om alle feedback en cijfers later in één keer te publiceren.
 5. Navigeer naar de volgende/vorige student submission via de pijltjes. 
 6. Klik op Back to Submissions om terug te keren naar de submission list views wanneer alle submissions zijn nagekeken.
 7. Een audio of video bestand toevoegen

Ten slotte kan alle feedback worden vrijgegeven via de Publish All knop. Er wordt een dialoogvenster geopend die toont hoeveel het totale aantal studenten is, voor hoeveel studenten er feedback wordt vrijgegeven en hoeveel studenten nog niet beoordeeld zijn. Het is ook mogelijk om voor geselecteerde studenten feedback vrij te geven. Vink daarvoor de gewenste studenten aan, en klik vervolgens Publish Feedback.

Als je op Publish all drukt, krijg je een dialoogvenster waarin wordt bevestigd wat je wilt publiceren en aan wie. Het toont de volgende informatie:

 1. Het aantal studenten dat de opdracht kan zien en werk kan insturen.
 2. Het aantal studenten dat feedback krijgt als je op Publish drukken.
 3. Het aantal studenten bij wie de feedback nog niet gepubliceerd wordt omdat er nog geen draft aangemaakt is van de feedback.

Een audio of video bestand toevoegen

Om een audio of video bestand toe te voegen, klik op je het microfoon/camera icoon op de evaluatie pagina. Er verschijnt een nieuw venster:

Kies Record Audio of Upload File. Het is binnen Brightspace mogelijk om een audio op te nemen van één minuut. Via upload file kun je grotere (tot 1GB) bestanden uploaden.  

Vul een titel en een beschrijving in en selecteer de audio taal als je een automatisch gegenereerde ondertiteling wilt toevoegen. Klik vervolgens op Add en als laatst op Update. Studenten kunnen dit bestand downloaden. 

Aantekeningen maken met  Brightspace's inline feedback

Brightspace biedt ingebouwde aantekening (Annotation) Tools in Assignment aan om zo in het ingeleverd stuk o.a. opmerkingen te kunnen schrijven en zinnen te markeren. Dit zorgt ervoor dat men direct in het bestand kan beginnen met nakijken, zonder het gebruik van external tools zoals Turnitin.

De inline feedback is een toevoeging bovenop alleen graden en algemene feedback geven. Zoals hieronder te zien is, is er een verschil op te merken vergeleken met de afbeelding besproken in de vorige nakijk optie. De rechterkant van het scherm is hetzelfde als voorheen.

Voor meer informatie over de Annotation tool zie de volgende artikelen die dieper ingaan over het inschakelen van én de praktische kant van de Annotation tool.

Aantekeningen maken met Turnitin Feedback Studio

Als je Turnitin hebt aangezet voor je assignment, dan heb je de optie om submissions na te kijken met Feedback Studio. 

Zie dit artikel voor een meer uitgebreide uitleg over het nakijken van een Turnitin Assignment met Feedback Studio.

Geavanceerd

Offline ingeleverd werk nakijken in bulk

Note: Het nakijken van een assignment in bulk houdt niet in dat er in bulk een cijfer gegeven kan worden. Dit kan wel gemakkelijk gedaan worden in de Submission overview screen. 

Met Brightspace kunnen docenten assignments in bulk verwerken en evalueren. Dit zorgt voor een grote tijdsbesparing wanneer een instructor grote groepen assignments moet evalueren. 

In een notendop: de functie comprimeert alle submissions in een .ZIP file. Docenten openen het bestand, voegen feedback toe, slaan het bestand op en uploaden het ZIP-bestand terug naar Brightspace. Het geëvalueerde bestand wordt een bijlage bij de inzending van de student.

Voor meer informatie over het maken van aantekeningen in submissions terwijl je offline bent klik hier.

Ingeleverd werk nakijken met Rubrics

Met de Rubrics tool kan je een activiteit evalueren gebaseerd op een vooraf gedefineerde reeks criteria. Dit zorgt ervoor dat activiteiten redelijk consistent en eerlijk geëvalueerd worden. Met de Rubrics tool kan je een analytic rubric (meerdere criteria) of holistic rubrics (één criteria) maken. Zodra een rubric is aangemaakt en gekoppeld aan een assignment of een discussion topic dan kan men de studenten gaan beoordelen op basis van de rubric. 

 

Voor meer informatie over hoe er precies nagekeken kan worden middels rubrics klik hier. Voor meer algemene informatie over rubrics, klik hier

Ingeleverd werk nakijken met Anonymous Marking

Anonymous Marking werkt nu ook met Turnitin! Let wel dat studenten hun naam niet in de titel van het ingeleverde werk moeten zetten.

Anonymous Marking is een instelling waarmee je de submissions van de studenten kunt nakijken zonder dat je achter de naam van een student komt. Zoals hieronder duidelijk wordt gemaakt worden de studenten aangegeven als Anonymous User, in dit geval nummer 3. Dit blijf zo totdat je de optie van anonymous marking uitzet.

Voor meer informatie over het aanzetten van Anonymous Marking voor een assignment klik hier. Voor een uitgebreidere uitleg over het maken van aantekeningen in submissions met Anonymous Marking klik hier.

Previous Article Hoe herstel ik een verwijderde Assignment?
Next Article Hoe beoordeel ik een opdracht offline?