Instructor Support for Educational Systems

Alles over Release Conditions, Manage Dates en beschikbaarheid van je Content, Grades en Tools

Updated on

In Brightspace zijn er verschillende functionaliteiten die je kunt gebruiken om te controleren wat de studenten kunnen zien en wanneer. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden per use case.

  • Use cases op basis van tijd
  • Use cases op basis van inschrijving
  • Use cases op basis van tijd en inschrijving
  • Use cases op basis van cijfers

Let op dat bij het instellen van de data, de release conditions van de content items in de kalender zullen verschijnen. Het is niet mogelijk om dit te verbergen.

Use cases op basis van tijd

Use cases op basis van tijd worden ingesteld met Restricties en Manage Dates. Klik op onderstaande links voor een stapsgewijze begeleiding om het automatisch beschikbaar te maken voor een bepaalde periode of na een bepaalde datum.

Use cases op basis van inschrijving

Use cases op basis van inschrijving worden ingesteld met Release Conditions. Zie dit artikel voor meer informatie over Release Conditions

In het geval dat je een content item of een tool in Brightspace beperkt beschikbaar wilt stellen op basis van de inschrijving van een student in een groep of sectie, is de Release Condition die je moet instellen hetzelfde voor alle tools, namelijk Groepsinschrijving OF Sectie Inschrijving, zoals hieronder weergegeven.

ScreenSteps - Google Chrome

Klik op onderstaande links voor informatie over het instellen van Release Conditions voor een specifieke group/section voor:

Use cases op basis van tijd en inschrijving

Een combinatie van use cases op basis van tijd en inschrijving worden ingesteld via Special Access. Let er op dat Special Access alleen gebruikt kan worden voor Assignments, Quizzes en Discussion Boards. 

Om een combinatie van restricties op tijd en inschrijving te gebruiken bij content items, moet je een release condition toevoegen en de tijd instellen via Manage Dates. 

Use cases op basis van cijfers

Deze alinea wordt nog uitgewerkt.

  • Stuur een Announcement naar studenten met een specifieke quiz score.
  • Maak de inhoud van een cursus alleen beschikbaar voor bepaalde studenten op basis van het cijfer dat ze hebben ontvangen.
  • Maak een herkansingsopdracht alleen beschikbaar voor studenten die de eerste poging niet gehaald hebben.
Previous Article Quizzes - Evaluatie & feedback
Next Article Wat zijn Release Conditions?