Instructor Support for Educational Systems

Hoe gebruik ik Assignments voor groepen?

Updated on

Dit artikel legt uit hoe je Assignments kunt gebruiken voor groepen.

Start met Group Categories

Als je studenten samenwerken aan een opdracht, kun je een groepsopdracht maken in Brightspace om het inleveren van de opdracht te vergemakkelijken. Als je nog geen groepen hebt gemaakt, lees dan "Hoe maak ik groepen?" voordat je doorgaat.

Er zijn twee manieren waarop je een groepsopdracht  kunt maken:

 1. Via Assignments: als je al groepen hebt gemaakt en/of je ze al een keer een opdracht hebt gegeven. 
 2. Via Groups: als je nieuwe groepen toegang wilt geven tot opdrachten. Als je een groepscategorie al een keer een opdracht hebt gegeven, kun je deze manier niet gebruiken.

Als je veel verschillende groepen in je cursus hebt en je iedere groep een andere opdracht wilt geven, moet je verschillende Group Categories maken voor iedere groep. Opdrachten kunnen alleen gelinkt worden aan een groepscategorie en niet aan de inviduele groepen in de groepscategorieën. Als je nog geen groepen gemaakt hebt en/of een nieuwe groepcategorie wilt maken, volg dan de instructies in Hoe maak ik groepen? en klik onder de Additional Options op Set Up Assignments. Volg vervolgens de instructies voor hoe je Assignments aanmaakt.

Maak groepsopdrachten via Assignments

 • Navigeer naar Course Tools in de navigatiebar van je cursus.
 • Klik op Assignments.
 • Klik op New Assignment.
 • Geef de opdracht een naam: dit is de naam die weergegeven wordt op de Assignment pagina. Kies een naam die laat zien dat het een groepsopdracht betreft. Je kan meer informatie geven met een korte instructie in de html-editor.
 1. Ga naar het tabblad Submission & Completion.
 2. Geef onder Assignment Type aan dat het om een groepsopdracht gaat (Group Assignment).
 3. Selecteer de Group Category - de groep waaraan u een opdracht wilt geven.

Volg verdere instructies voor Hoe maak ik een Assignment aan? en Hoe stel ik restricties in voor een opdracht? en klik op Save and Close (of op Save and New om een andere assignment te maken).

Vergeet niet de opdracht te publiceren! Als een assignment de status draft heeft, kunnen studenten de assignment niet zien en dus ook niets inleveren. Je publiceert een assignment via het menu More Actions op de Assignment homepage.

Maak groepsopdrachten aan via Groups (alleen mogelijk als er nog geen assingment gekoppeld is)

 • Navigeer naar Course Tools in de navbar van de cursus en klik op Course Admin.
 • Klik op Groups. Je komt op de Groups homepage terecht.
 • In dit voorbeeld wordt er een opdracht aangemaakt voor een bestaande groep. Als je nog geen groepen hebt gemaakt of als je een nieuwe groep wil toevoegen, volg je eerst Hoe maak ik groepen? voordat je verder gaat naar onderstaande instructies.
 1. Gebruik het drop-down menu bij View Categories om de groepscategorie te selecteren waaraan je een of meerdere assignments wilt koppelen (hierboven zie je dat groepscategorie "Werkcollege Maandaggroep" uit 4 groepen bestaat: Werkc-ma-1 t/m Werkc-ma-4).
 2. Klik op het pijltje naast de naam van de groepscategorie, en klik op Edit Category.
 1. Scroll naar beneden en vink Set up assignments (onder Additional Options) aan. Geef aan in het drop down menu wat voor submission-type het betreft (File submission, Text submission, On paper submission of Observed in person). Zie hiervoor ook Typen opdrachten .
 2. Klik op Save. Je wordt nu naar de Create Assignments pagina geleid.
 1. Geef de assignment een naam (liefst een die aangeeft dat het om een groepsopdracht gaat).
 2. Onder Assignment Type kun je zien dat het een groepsopdracht betreft voor een bepaalde groepscategorie met een bepaald Submission Type. In ons voorbeeld moeten studenten een bestand inleveren via Brightspace. Vul de overige opties in. Zie voor een uitleg van deze opties ook Typen opdrachten.
 3. Klik op Create wanneer je klaar bent met het aanmaken van de opdracht voor deze groepscategorie.
 4. Klik op Add Another als je nog een assignment wilt toevoegen (bijvoorbeeld voor als de groep elke week een assignment moet inleveren).
 5. Nu zie je een samenvatting van de keuzes die je hebt gemaakt.
 6. Klik op Done.

Je komt weer op de Edit-Category pagina terecht. Onderaan de pagina zie je het nieuwe kopje Existing Workspace en daaronder de zojuist aangemaakte assignments. In het voorbeeld hierboven is één assignment toegevoegd: Groepsopdracht: Actuele betekenis vier dada kunstwerken.

1. Vink aan onder Additional Options:

 • Set up discussion areas om een groep discussietopic aan te maken. Noot: zo heeft elke groep zijn eigen discussietopic om samen aan te werken, bijvoorbeeld via een groepsopdracht.
 • Set up lockers om groepen ook hun eigen locker te geven. Hier kunnen ze bestanden opslaan en delen.

2. Klik op de link om te navigeren naar de inhoud van de opdracht(en).

3. Klik op Save om terug te keren naar het groepscategorie scherm onder Manage Groups.

In de middelste kolom (Assignment) zie je dat je een assigment hebt toegevoegd aan de groep(en). Klik op de link om de ingeleverde opdrachten te zien. Als er een vraagteken-icoontje staat in plaats van een link, betekent dat dat de groep de opdracht nog niet heeft ingeleverd. 

Vergeet niet:

 • Studenten toe te voegen aan de groepen. Dit kun je doen door op de groepsnaam te klikken en te kiezen voor Enrol Users of op de pijl naast de groepscategorie te klikken en te kiezen voor Enrol Users.
 • De assignments te publiceren, zodat ze zichtbaar zijn voor de studenten en de studenten in staat zijn hun opdracht in te leveren. 
Previous Article Hoe stel ik restricties in voor een opdracht en/of stel ik verschillende (verval)data in per groep of sectie van studenten?
Next Article Hoe koppel ik een Grade Item aan een opdracht?