Instructor Support for Educational Systems

Hoe koppel ik een Grade Item aan een opdracht?

Updated on

Om een opdracht te evalueren maak je gebuik van Grade Items: Grade Items zijn de cursusitems die je in de cijferlijst (Gradebook) wilt evalueren. Door een Grade Item toe te voegen aan een opdracht zal Brightspace het definitieve cijfer voor je berekenen en registreren.

Een Grade Item toevoegen aan een opdracht

  • Navigeer naar Course Tools in de navbar van de cursus. 
  • Klik op Assignments.
  • Zoek in de tabel naar de assignment die je wilt koppelen aan een Grade Item. Klik op de pijl naast de naam van de opdracht. 
  • Klik op Edit Assignment
  • Als je nog geen opdracht hebt aangemaakt, klik dan op New Assignment om een nieuwe opdracht te maken. 

Als je een opdracht met Grade Item verwijdert, dan verdwijnt de opdracht , maar het Grade Item verdwijnt niet automatisch. Het Grade Item moet handmatig uit het Gradebook verwijderd worden.

Je kunt een Grade Item toevoegen of aanmaken en het maximum aantal punten binnen de opdracht aanduiden door het Grade Out Of aantal in te vullen.

Wanneer je Grade Out Of hebt ingevuld, dan zal naast dit veld de optie In Gradebook verschijnen. Door hier op te klikken krijg je 4 keuzes.

  1. Edit or Link to Existing, waarbij een nieuw grade item kan worden aangemaakt met keuze voor grade type en scheme of een reeds bestaande grade item kan worden gekozen
  2. Doorgaan zonder Grade Item maar met een Grade Out Of score (Not In Gradebook).
  3. Het vakje Score buiten beschouwing laten (Reset to Ungraded).
  4. In Gradebook, waarbij automatisch een grade item in het gradebook aangemaakt wordt.

Zorg dat de 'Grade out of' en het bestaande grade item dezelfde score bevatten als je kiest voor 'Link to Existing'!

Als een Grade Item al aan een andere activiteit is gekoppeld, wordt dit niet langer als een optie weergeven in het drop-down menu. 

In het overzicht van de Assignments kun je aan het pictogram zien of een opdracht al gekoppeld is aan een cijferitem. Om te zien welk item dit is, beweeg je met de muis over het pictogram. 

Previous Article Hoe gebruik ik Assignments voor groepen?
Next Article Hoe stel ik een Pass / Fail scheme in bij Assignments?