Instructor Support for Educational Systems

Hoe koppel ik een Grade Item aan een Discussion topic?

Updated on

In dit artikel lees je hoe je een Grade Item aan een discussion topic kunt koppelen.

Als je een Discussion topic wilt becijferen, kun je gebruik maken van een Grade item. Wanneer een Grade item is gekoppeld aan een Discussion topic, zal Brightspace automatisch dit cijfer meenemen in de berekening van het eindcijfer.

Lees het artikel Hoe maak ik een Grade Item aan als je nog onbekend bent met Grade items en het creeëren daarvan. Je kunt meer lezen over het becijferen van Discussion topics in het artikel Hoe becijfer ik een Discussion topic?

 • Navigeer naar Course Tools in de navigatiebalk van je cursus.
 • Klik op Discussions.
 1. Klik op het pijltje naast de Discussion topic dat je wilt koppelen aan een Grade Item, klik daarna op Edit Topic.
 2. Als je ter plekke een nieuw Discussion topic wilt creëeren klik dan op New.
 1. Klik op Assessment (Derde tabje).
 2. Selecteer de Grade Item die je wilt koppelen in het drop-down scherm onder het kopje Grade Item.  Als je een nieuw Grade item wilt creëren kan dat door te klikken op New Grade Item.
 3. Vul het maximaal te behalen punten in bij Score Out Of. Zorg ervoor dat dit aantal hetzelfde is als het maximaal te behalen punten in de Grade Item (als je gebruik maakt van Rubrics moet dit aantal ook hetzelfde zijn).
 4. Selecteer:
  • Allow assessment of individual posts wanneer je de geplaatste posts in een topic individueel wilt becijferen. Je kunt dan het drop-down scherm gebruiken om de manier te selecteren waarop je de posts wilt becijferen. De Discussion topic zal een cijfer krijgen gebasseerd op de becijfering van alle individuele posts. Als je deze optie niet aanvinkt, zal een student een cijfer krijgen gebasseerd op de gehele topic.
  • Wanneer je het becijferen van individuele posts hebt aangevinkt, is er de optie Include unassessed posts in the calculated topic score as zero. Deze optie telt de posts die niet becijferd zijn mee in het cijfer en zal het gewicht dragen van 0 punten.
 5. Klik op Save and Close.

Als een Grade Item al gekoppeld is aan een ander item, zal deze niet verschijnen in het drop-down scherm.

Het is alleen mogelijk om een cijferitem van het type Numeriek aan een discussie toe te voegen. Cijferitems van andere typen worden niet weergegeven in het vervolgkeuzemenu.

Het sleutel icoon in Discussion Overview zal verschijnen wanneer het koppelen van een Grade Item is gelukt.

Previous Article Hoe koppel ik een Grade Item aan een Quiz?
Next Article Hoe gebruik ik de Formula Editor?