Instructor Support for Educational Systems

Wat is Special Access en hoe gebruik ik het?

Updated on

Onder Special Access kun je selecteren of bepaalde studenten speciale toegang krijgen tot bijvoorbeeld een quiz of een opdracht. Je vindt Special Access onder het tabblad Restrictions. In de onderstaande voorbeelden zullen we de Special Access voor een quiz wijzigen.

 1. Selecteer Allow selected users special access to this quiz als voor bepaalde studenten andere data voor een quiz gelden (bijvoorbeeld een andere inleverdatum).
 2. Selecteer Allow only users with special access to see this quiz als enkel bepaalde studenten deze quiz mogen zien.
 3. Klik op Add Users to Special Access om studenten te kiezen die speciale toegang hebben.  
 1. Als je wilt dat bepaalde studenten een andere deadline hebben dan de rest van de groep, stel dan onder Due Date een aangepaste deadline in.
 2. Als je wilt dat bepaalde studenten de assignment eerder kunnen zien, of eerder stoppen, vul dan een aangepaste Start Date en/of End Date in.
 1. Maak gebruik van de zoekopties om de studenten te vinden die vallen onder de aangepaste toegang:
  • Selecteer in het dropdownmenu onder View By of je onder alle studenten in de cursus wilt zoeken (User) of in een bepaalde groep (Groups) en klik op Apply. Als je gekozen hebt voor een groep, kun je vervolgens in het dropdownmenu selecteren in welke groep je wilt zoeken (klik wederom op Apply).
  • Vul in de zoekbalk (een deel van) de naam of het studentnummer van de gewenste student in om deze snel te vinden. Klik vervolgens op het vergrootglasicoon.
 2. Selecteer de gewenste student(en). Vink het bovenste hokje aan om alle studenten in één keer in het zoekfilter te selecteren.
 3. Klik op Add Special Access om terug te keren naar de Edit Quiz pagina.

Door op groep te zoeken, kun je gemakkelijk een hele groep binnen de cursus aangepaste toegang geven zonder dat je elke student individueel hoeft op te zoeken en toe te voegen.

Wil je tijdens de cursus de end date aanpassen voor studenten met aangepaste toegang? Dan doe je dit door nogmaals te klikken op Add users to Special Access. Hier pas je de end date aan, selecteer je alle studenten voor wie deze nieuwe datum geldt en klik je op Save. Je past dus niet de end date van de assignment aan! Als je de end date voor de gehele assignment aanpast, wordt dit niet doorgevoerd voor de studenten met aangepaste toegang.

Previous Article Hoe exporteer ik de Classlist, inclusief groepsinschrijvingen of sectieinschrijvingen?
Next Article Kan ik submissions, bijdragen en grades van uitgeschreven of inactieve studenten zien in Brightspace?