Instructor Support for Educational Systems

Grades vrijgeven aan studenten

Updated on

Alle grade columns in het Gradebook zijn standaard zichtbaar voor studenten, behalve de Final Grades. Final Grades zijn pas zichtbaar als deze door de docent zijn vrijgegeven.

Je kunt ervoor kiezen om de grade column onzichtbaar te maken voor studenten. Bijvoorbeeld omdat je helemaal niet wilt dat de studenten het cijfer zien, of of omdat je de cijfers op een later moment wil vrijgeven. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het je niet lukt om alle studenten in één keer te becijferen of je wilt misschien de cijfers nog aanpassen na het becijferen. Om verwarring te voorkomen voor de studenten, is het aanbevolen om de cijfers verborgen te houden totdat je ze allemaal op hetzelfde moment kunt vrijgeven.

Bekijk onder aan de pagina een korte video over het vrijgeven van cijfers (English only).

Dit artikel bestaat uit:

Verberg Grade Items voor alle studenten

Zorg ervoor dat een gekoppeld assignment ook op hidden staat. Studenten kunnen anders hun cijfer via Assignments inzien. Zie hier voor een voorbeeld. 

 • Klik op Grades in the navigatiebalk van de cursus. 
 • Klik op Manage Grades.
 • Klik op het pijltje naast Grade Item en selecteer Hide from Users.
  • Dit verbergt het Grade Item en de bijbehorende cijfers voor alle studenten. Terwijl een Grade Item verborgen is, kunnen cijfers worden bewerkt zonder dat studenten het zien. Om het weer zichtbaar te maken, klik je nogmaals op de pijl en klik op Make Visible to Users.

Grade Items automatisch vrijgeven 

 • Klik op Grades in de navigatiebalk van de cursus. 
 • Klik op Manage Grades.
 • Klik op het pijltje naast het Grade Item welke je automatisch wilt vrijgeven en selecteer Edit.
 • Ga naar het tabblad Restrictions 
 1. Als je Hide from Users selecteert wordt het Grade Item verborgen voor alle studenten.
 2. Gebruik de Availability sectie als het Grade Item alleen beschikbaar moet zijn voor een bepaalde tijdsperiode. Het zal onzichtbaar zijn voor de startdatum en na de einddatum. 
  • Selecteer Display in Calendar als je wilt dat deze datums verschijnen in de agenda's van de studenten. 
 3. Selecteer Attach Existing als je een bestaande Release Condition aan het cijfer wilt toevoegen, of Create and Attach als je een nieuwe wilt aanmaken. Voor meer informatie over release conditions zie deze artikelen.
 4. Selecteer Save and Close.

Eindcijfers vrijgeven

Let op: Cijfers in Brightspace hebben geen officiële status. Eindcijfers moeten altijd in uSis worden geregistreerd. Deze handleiding geeft enkel een korte uitleg over de beschikbare functionaliteit via Grades. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze handleiding.

 • Klik op Grades in de navigatiebalk.
 • Klik op het tabblad Enter Grades.
 • Klik op het pijltje naast Final Calculated Grade
 • Klik op Enter Grades

Er opent nu een nieuw scherm. Selecteer (een deel van) de studenten en klik op Release/Unrelease om de Final Grades vrij te geven/te verbergen voor de geselecteerde studenten.. Het is ook mogelijk om in de meest linker kolom handmatig voor elke studenten aan of uit te vinken of de Final Grade voor een student is gereleased.

Video: Eindcijfers vrijgeven

Bekijk deze video om te zien hoe de Final Grades kunnen worden vrijgegeven. 

Let op, de lay-out kan iets anders zijn voor jouw cursus. De stappen zijn correct.

Previous Article Discussie Forums becijferen
Next Article Hoe exporteer ik Grades?