Instructor Support for Educational Systems

Hoe voeg ik gebruikers toe aan mijn vak?

Updated on

In dit artikel wordt uitgelegd hoe gebruikers toegevoegd kunnen worden aan een cursus.

Het is niet mogelijk om medewerkers uit te schrijven. Neem contact op met de LMS-coördinator van je faculteit om gebruikers uit te schrijven

Studenten worden automatisch toegevoegd aan de cursus op basis van hun registratie in uSis. Het is niet mogelijk om studenten via Brightspace toe te voegen aan de cursus. Lees meer in dit artikel

Een docent kan medewerkers (met een m-nummer of g-nummer) toevoegen en ze een docentenrol geven: instructor, assistant instructor, course builder en grader. 

Daarnaast kunnen medewerkers ook als Dummy Student worden toegevoegd. Dit kan handig zijn indien je vanuit studentenperspectief functionaliteiten wilt testen. Let op: de rol kan niet meer gewijzigd of verwijderd worden. Neem hiervoor contact op met de LMS coordinator van je faculteit. 

Studenten kunnen geen docentenrol krijgen in een vak met hun s-nummer.

  • Ga naar Course Tools in de navigatiebar van de cursus.
  • Klik op Classlist
  • Klik op Add Participants om zo personen tot een vak toe te voegen.
  • Klik vervolgens op Add existing users.

Bestaande gebruikers

  1. Typ de voornaam, achternaam of gebruikersnaam in de zoekbalk onder Add Existing Users, klik hierna op het vergrootglas. 
  2. Selecteer de persoon(/personen) die u wilt toevoegen.
  3.  Geef de persoon(/personen) een rol (bijvoorbeeld Instructor of Student). 
  4. Klik op Enroll Selected Users om zo alle geselecteerde personen toe te voegen tot een vak. 
  5. Klik Done.

Hoe voeg ik gebruikers toe aan een vak met sections?

Om een instructor toe te voegen aan een cursus met sections kan je dezelfde stappen gebruiken als beschreven hierboven, maar je moet ze toevoegen aan een section. Het maakt niet uit welke section je selecteert. Dit is een bijkomstigheid van de manier waarop sections werken. Het heeft verder geen effect op wat de collega docent kan zien in de cursus. Medewerkers met een instructor rol in een cursus zijn altijd in staat om de gehele cursus te zien, ongeacht de aanwezigheid van sections.  

Om meer te weten te komen over cursussen met sections kan je dit artikel lezen. 

Er kan slechts op één zoekterm tegelijk gezocht worden. Dit houdt in dat, mocht u meerdere personen willen toevoegen tot een vak, u deze één voor één moet opzoeken.

Previous Article Hoe gebruik ik de Classlist?
Next Article Hoe worden studenten ingeschreven/uitgeschreven voor cursussen?