Instructor Support for Educational Systems

Hoe log ik in op Brightspace?

Updated Mar 21, 2021

Brightspace is beschikbaar op je computer, tablet en smartphone. Gebruik je ULCN-account om in te loggen.

Start de browser en ga naar  brightspace.universiteitleiden.nl, de u-access verschijnt dan.

Vul je ULCN gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op Login.


In het volgende scherm, kies de gewenste manier van Authenticatie.

Als je nog geen Authenticatie voorkeuren hebt ingesteld, kun je alleen kiezen voor een code via email. De tijdelijke code zal gestuurd worden naar je privé/externe email.

Push notificatie via NetIQ App

Open de NetIQ app, klik op Accept en je bent ingelogd!

Code via Email

  1. Check je persoonlijke/externe email inbox voor de code. 
  2. Vul de code in.

Klik op Next en je bent ingelogd!

Multi Factor Authenticatie op Brightspace

Let op: Multi Factor Authenticatie is nog niet verplicht voor studenten en gaststudenten om in te loggen op Brightspace.

Vanaf 22 maart 2021 is Multi Factor Authenticatie (MFA) van toepassing op alle medewerkers, inclusief docenten, ondersteuners en student-assistenten, en gasten binnen Brightspace. Dit betekent dat authenticatie vereist is voor elke login. Gelieve je authenticatiegegevens in te stellen via de accountdiensten van de Universiteit Leiden: https://account.services.universiteitleiden.nl/idmdash/#/landing
Klik hier op de tegel "Multi-Factor authenticatie"

Je kunt kiezen om 1 of meerdere authenticatiemethoden in te stellen. Wij adviseren om de NetIQ Smartphone app te gebruiken voor het meeste gebruikersgemak tijdens het inloggen.

Ondervind je problemen met MFA? Neem contact op met de helpdesk van de Universiteit Leiden: https://helpdesk.universiteitleiden.nl/tas/public/ssp/

Wil je meer weten over MFA? Binnenkort is er meer informatie beschikbaar op de website. Of bekijk alvast de handleiding hieronder.

Let op: Internet Explorer wordt vanaf 01-01-2020 niet meer ondersteund door Brightspace leverancier D2L en het is daardoor niet mogelijk om via deze browser in te loggen. Gebruik in plaats daarvan Chrome, Firefox of een andere browser. 

Previous Article Wanneer krijg ik toegang tot Brightspace en mijn cursussen?
Next Article Hoe log ik uit van Brightspace?