Instructor Support for Educational Systems

Wat is het verschil tussen Groups en Sections?

Updated on

Dit artikel legt uit wat de relevante verschillen zijn tussen Groups en Sections voor docenten, daarnaast beantwoord dit artikel een paar vaak gestelde vragen.

Wat zijn Sections?

Sections zijn een middel om grote klassen te verdelen en te beheren. Sections maken het makkelijker om opdrachten, cijfers en Tutors te organiseren  binnen je cursus. Sections zijn direct gelinkt aan werkgroepen in uSis. Wanneer studenten zich inschrijven voor een werkgroep in uSis, zullen ze automatisch worden toegevoegd aan de gelinkte Section in de Brightspace course. 

Wanneer Sections bestaan voor een cursus, kunnen de studenten alleen het lesmateriaal en medegebruikers zien van hun eigen Section. Als je wilt dat studenten alle gebruikers en inhoud van de cursus zien, maar wel een deel zijn van een groep voor een bepaald project of activiteit, gebruik dan de Groups tool.

Als je niet zeker bent of je cursus sections gebruikt, nodig heeft, of als je vragen hebt over de inschrijvingen, benader dan je  faculteit coördinator. Zij zijn in staat je verder te helpen

Hoe maak ik section specifieke Groups?

Als Sections zijn ingeschakeld, verschijnt er in the Create Group Category menu de optie Restrict Enrollments To.  Deze optie zorgt ervoor dat docenten groep categorieën kunnen aanmaken voor alle gebruikers, of alleen voor de gebruikers in een Section.

Waarom moet ik collega instructors toevoegen aan een section?

Dit is een bijkomstigheid van de manier waarop sections werken. Het heeft verder geen effect op wat de collega docent kan zien in de cursus. Medewerkers met een Instructor rol in een cursus zijn altijd in staat om de gehele cursus te zien, ongeacht de aanwezigheid van sections. 

Hoe voeg ik Tutors toe aan hun sections?

De enige onderwijs rol die aan specifieke sections kan worden toegevoegd is de Tutor rol. Om Tutors toe te voegen aan hun desbetreffende sections, maak je gebruik van de classlist zoals gewoonlijk. In een cursus waar Sections zijn ingeschakeld, moet je alle nieuwe gebruikers toevoegen aan een section. Zoals hierboven uitgelegd blijven Instructors en andere onderwijs rollen al hun rechten houden en de toegang wordt niet beperkt. 

Previous Article Wat zien studenten in Groups en hoe gebruiken ze deze?
Next Article Hoe zie ik welke studenten in welke group of section zitten?