Instructor Support for Educational Systems

Werken met Grades & Medischonderwijs

Updated on

In dit artikel te lezen over het gebruik van Medischonderwijs in de cursus en over het registreren van cijfers uit de Medischonderwijs-tool in de Brightspace Gradebook.

De modules in MedischOnderwijs.nl sturen na elke vraag of aan het einde van de toets een cijferupdate naar Brightspace.


In Brightspace:

1. Studenten kunnen deze notificatie-e-mails uitschakelen. Zie handleiding hier.

2. Docenten kunnen het cijferitem zo instellen dat de wijzigingen in de cijfers niet worden gepubliceerd. Deze instellingen worden in dit artikel uitgelegd.

Hoe registreer ik Grades uit Medischonderwijs in Brightspace?

 1. Plaats eerst een module van Medischonderwijs in je cursusinhoud.

Hoe verander ik de instellingen van het cijferitem nadat ik het cijfer heb gemaakt?


Wil je het cijferitem (tijdelijk) verbergen voor je leerlingen? Klik op de pijl naast de naam en selecteer Hide from users.

ScreenSteps - Google Chrome

Nadat je het cijferitem hebt gemaakt, zie je het bijbehorende cijferitem onder Grades > Manage Grades beheren. Zoals je kunt zien, wordt het cijferitem gemaakt met de volgende instellingen:

 1. De name(naam) van het cijferitem komt overeen met de naam van de e-module die je in je cursusinhoud hebt geplaatst. 
  • Als je de naam van het cijferitem wilt wijzigen, klik je op de pijl (naast de naam) > Edit om te bewerken en verander je de naam naar wens
 2. Het type cijferitem is altijd numeric (een numerieke waarde)
  • Je kunt het type cijferitem niet wijzigen.
  • Als je liever een voldoende/onvoldoende dan een numeriek cijfer wilt gebruiken, pas dan het Grade Scheme van dit specifieke cijferitem aan. Kijk hier voor meer informatie.
 3. Als je op het pijltje klikt, kun je zien aan welke External Learning Tool, momenteel de Medischonderwijs-link, dit cijferitem is gekoppeld.
  • Je kunt de link tussen het cijferitems aan de External Learning Tool niet wijzigen.
 4. Standaard wordt er een Medischonderwijs cijfer aangemaakt aangemaakt van maximaal 100 punten. Medischonderwijs en Brightspace communiceren met elkaar op een schaal van 0 tot 100 points (punten).
  • Indien gewenst kun je het maximum aantal punten veranderen naar 10. Het kan ook op 100 laten staan.
  • Hoe dan ook, Brightspace kan het ontvangen cijfer omzetten naar een 10-puntenschaal met het bijgevoegde cijferoverzicht. Kijk hier voor meer informatie.
 5. Standaard telt een Medischonderwijs koppeling niet mee voor de eindcijferberekening, daarom staat het Weight (gewicht) op 0.
  • Als je WEL wilt dat dit cijfer invloed heeft op het eindcijfer, klik dan op de pijl> Edit en verander het gewicht zoals gewenst, bijv. 10%.

Hoe moet ik herkansingen Medischonderwijs opzetten?

We raden je aan om 2 aparte Medischonderwijs koppelingen op te zetten, hierdoor zullen er 2 aparte cijferitems ontstaan in het Brightspace Gradebook. Hierdoor blijven de twee cijfers gescheiden.

Als je in ieder geval wilt dat het herkansingscijfer de eerste poging overschrijft, laat de student dan de toets opnieuw afleggen via dezelfde link. Je behoudt dan alleen het meest recente cijfer.

Medischonderwijs & Grades FAQ

Hoe verwijder ik een cijferitem gekoppeld aan een Medischonderwijs-toets?

Eerst dient de link naar Medischonderwijs volledig verwijderd te worden, daarna kan het cijferitem worden verwijderd. Helaas is er momenteel geen andere manier om het cijferitem te verwijderen.

Kijk hier voor een stap-voor-stap handleiding hoe je een External Tool link, zoals Medischonderwijs, uit je cursus verwijdert.

Kan ik Medischonderwijs gebruiken zonder een cijfer in Gradebook te registreren?

Als een Medischonderwijs-module een cijfer registreert, wordt dit altijd naar het Brightspace Gradebook gestuurd. Uiteraard zijn er enkele Medischonderwijs modules die geen toets bevatten. Daarom wordt voor deze modules geen cijferitem aangemaakt.

Tip! Hoewel cijferitems van Medischonderwijs automatisch een cijferitem aanmaken, kun je de cijfers voor je studenten verbergen. Op die manier kan alleen de docent cijfers zien.

Welk cijfer wordt geregistreerd in het Gradebook?

Medischonderwijs stuurt altijd het meest recente cijfer naar Brightspace. Dit betekent dat als een student de module opnieuw doet, het cijfer in Brightspace wordt overschreven met het meest recente cijfer.

Previous Article Wat is MedischOnderwijs.nl?
Next Article Support voor MedischOnderwijs