Instructor Support for Educational Systems

Hoe dien je een verzoek in bij de onderwijsadministratie van de Faculteit der Geesteswetenschappen om studenten te unenrollen uit een Brightspace-cursus?

Updated on

Het is goed om te weten dat studenten moeten worden uitgeschreven in uSis om ook te worden uitgeschreven voor de bijbehorende Brightspace-cursus. Uitschrijven in uSis kan alleen door de onderwijsadministratie of door studenten zelf. 

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de Onderwijsadministratie(s) binnen de Faculteit der Geesteswetenschappen kunt verzoeken om studenten uit te schrijven voor je Brightspace-cursus.

Wat moet ik naar de onderwijsadministratie sturen?

De onderwijsadministratie heeft zowel de cursuscode(s) als de studentnummers nodig om studenten uit te kunnen schrijven bij uSis. Zij kunnen met de cursuscode in Brightspace de bijbehorende uSis-activiteiten herleiden en daarmee de studenten uitschrijven.


Houdt er rekening mee dat een student om administratieve en/of juridische redenen niet kan worden uitgeschreven voor je cursus. Als de geselecteerde student(en) niet uitgeschreven kunnen worden uit uSis, laat de administratie je dat weten. 

Tot slot, als de onderwijsadministratie de student niet kan vinden in uSis, moeten ze contact opnemen met ECOLe om te kijken of de student kan worden verwijderd.

Gebruik de volgende links om snel te navigeren naar de secties voor meer informatie:

  1. Vul het juiste e-mailadres van de onderwijsadministratie in;
  2. Voeg de classlist export toe met de studentnummers;
  3. Geef in je e-mail aan dat je de studenten wilt uitschrijven voor alle activiteiten met de volgende cursuscode: [Cursuscode];

    Zo weet de onderwijsadministratie precies wat ze in uSis moeten doen om de student volledig uit te schrijven voor de Brightspace-cursus.

Hoe exporteer je een lijst met studentnummers?

  1. Selecteer de studenten die je wil unenrollen;
  2. Klik op 'Print';

3. Klik op de volgende pagina weer op 'Print'.

4. Vervolgens verschijnt er een pop-up scherm. Zorg ervoor dat 'Opslaan als PDF' geselecteerd is;

5. Als laatste klik je op 'Opslaan'.

Hoe vind je een cursuscode?

  1. Ga naar je cursus en selecteer 'Course admin' onder 'Course tools';
  2. Klik op 'Course Offering Information'.

Onder 'Course Offering Code' vind je de cursuscode.

Previous Article Welke persoonsgegevens zien studenten van docenten en medestudenten?
Next Article Content: Een Overzicht