Instructor Support for Educational Systems

Hoe kopieer ik de inhoud van één Brightspace cursus naar een andere Brightspace cursus?

Updated on

In dit artikel kun je lezen hoe je een hele cursus of deel van een cursus kunt kopiëren naar een andere cursus.

Wees je ervan bewust dat bij het exporteren van data vanuit Brightspace het mogelijk is dat privacy gevoelige informatie ook wordt geëxporteerd. Wees daarom extra voorzichtig hierbij.

Ongebruikte en dubbel grade schemes zullen niet gekopieerd worden naar de cursus!

Het is mogelijk om zowel de structuur als de inhoud (modules en documenten) van één cursus naar een andere te kopiëren. Om dit te kunnen doen moet je in beide vakken een Instructor, Assistant Instructor of Course Builder zijn. Op deze manier kan je (delen van) een cursus hergebruiken voor volgend jaar. Daarnaast is dit ook nuttig voor het overzetten van conceptversies (of delen) van je cursus in je Sandbox naar de daadwerkelijke cursus zodra die klaar is. 


Op deze pagina leer je om:

Om verwarring te voorkomen zal de oude gebouwde cursus gerefereerd worden als de broncursus. Naar de nieuw te creëren cursus zal gerefereerd worden als doelcursus.

Wanneer je een cursus hebt met veel Release Conditions, Assignments, Quizzes of andere tools die gebruik maken van Grades dan is het handiger om de cursus in zijn geheel te kopiëren in tegenstelling tot het individueel kopiëren van bepaalde componenten.

De items / instellingen van de broncursus die niet mee worden gekopieerd zijn:

 • Users. Studenten en medewerkers (de hele Classlist) worden niet meegekopieerd.
 • User data: Alle items en instellingen die specifiek zijn voor studenten (e.g. ingeleverde opdrachten, berichten in discussiefora, behaalde cijfers, weergaveopties, etc.).
 • Release Conditions op basis van items die specifiek zijn voor studenten (zoals speciale toegang).
 • Handmatig toegevoegde evenementen uit de Calendar.

Sommige onderdelen / instellingen van de broncursus worden gekopieerd met wijzigingen:

 • Turnitin Assignments. Turnitin wordt uitgeschakeld en alle instellingen worden teruggezet naar de standaardinstellingen. Vervolgens moet je via Assignments Turnitin weer inschakelen via Enable rechtsbovenin. 

Lees meer in het artikel Welke informatie wordt wel/niet gekopieerd bij een Course Copy? om in uitgebreide lijst per onderdeel en functionaliteit te zien wat er mee komt.

De gehele cursus kopiëren

 • Navigeer naar de doelcursus.
 • Open Course Tools in de navigatiebalk van de cursus.
 • Klik op Course Admin.
 • Klik op Import/Export/Copy Components.
 1. Selecteer Copy Components from another Org Unit om te kopiëren van de broncursus naar de doelcursus.
 2. Klik vervolgens op Search for offering. Er verschijnt een pop-upvenster waarin je naar de broncursus kunt zoeken. Er kan per naam of code worden gezocht. Selecteer de juiste broncursus en klik op Add Selected.
 3. Zorg ervoor dat het vakje Include protected resources is ingeschakeld.
 4. Klik op Copy All Components om alle componenten van de broncursus naar de doelcursus te kopiëren. Op deze manier wordt alle inhoud en bijna alle instellingen van de broncursus correct overgedragen.
 5. Wacht tot Brightspace bevestigt dat het kopiëren is geslaagd. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de cursus.

Controleer de belangrijkste componenten van de doelcursus op kopieerfouten.

Alle informatie die in de broncursus op Visible stond, is ook in de doelcursus Visible. Wil je dit veranderen, zet dan de Main Units (hoofdmodules) op Hidden. Hiermee is ook alle onderliggende inhoud Hidden voor studenten.

 1. Navigeer naar Review and Manage Dates om alle restricties en gegevens in één keer te controleren en te wijzigen. Je kunt de vervaldatums, beschikbaarheidsdatums en alle andere datums aanpassen door erop te klikken.

Daarnaast:                                                                                                                        

 • Ga naar Course Tools en klik op Assignments en controleer of alle gewenste opdrachten zijn gekopieerd. Verwijder overvloedige opdrachten. Turnitin is losgekoppeld en moet opnieuw worden verbonden.
 • Ga naar Grades en selecteer vervolgens Manage Grades. Controleer of alle grade items correct zijn gekopieerd en of ze zijn gekoppeld aan de juiste grade schemes en opdrachten.

Delen van een cursus kopiëren

Let op: Het is mogelijk om delen van je cursus te kopieren, maar let op dat je hierbij de juiste componenten selecteert. 

Als je enkel de content kopieert, werken alle gebruikte links naar bijvoorbeeld Assignments, video's, quizzes, discussies etc NIET. Je moet ook al deze componenten kopieren.

 • Navigeer naar de doelcursus.
 • Open Course Tools in de navigatiebalk van de cursus.
 • Klik op  Course Admin  
 • Klik op Import/Export/Copy Components.
 1. Selecteer Copy Components from another Org Unit om te kopiëren van de broncursus naar de doelcursus.
 2. Klik op Search for offering. Er verschijnt een pop-upvenster waarin je naar de broncursus kunt zoeken. Er kan per naam of code worden gezocht. Selecteer de juiste broncursus en klik op Add Selected
 3. Zorg ervoor dat het vakje Include protected resources is ingeschakeld.
 4. Klik op Select Components. Je ziet nu een overzicht van alle Course Components die gekopieerd kunnen worden. 

De onderstaande foto is ter illustratie, de exacte weergave hangt af van de instellingen van de broncursus.

Selecteer de componenten die je wilt kopiëren. Je kunt per component specifiek aangeven welke onderdelen je wilt kopiëren door Select Individual items to copy aan te vinken.

Specifieke modules of sub-modules kopiëren

Binnen de componenten kan je klikken op Select individual items to copy. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om specifieke modules of sub-modules vanuit de broncursus naar de doelcursus te kopiëren.

Specificeer de componenten die moeten worden overgedragen, door op het + symbool te klikken. Dit breidt de modules verder uit naar sub-modules binnen de cursus.

In het voorbeeld hierboven kan je aanvinken welke onderdelen uit de module General Information je mee wilt kopieren naar de doelcursus. 

Door op Finish te klikken, worden de geselecteerde componenten naar jouw doelcursus gekopieerd. Brightspace bevestigt het voltooien van de kopie op een nieuwe pagina en biedt je aan om:                                                                                                                        

 1. Een ander pakket te kopiëren (Copy Another Package)
 2. De inhoud van de cursus te bekijken (View Content)
 3. Data te bekijken en beheren (Review and Manage Dates)

Controleer de belangrijkste componenten van de doelcursus op kopieerfouten.

Alle informatie die in de broncursus op Visible stond, is ook in de doelcursus Visible. Wil je dit veranderen, zet dan de Main Units (hoofdmodules) op Hidden. Hiermee is ook alle onderliggende inhoud Hidden voor studenten.

Kopiëren van Release Conditions, Grade Items of (groep) restricties

Als je items wilt kopiëren die gebonden zijn aan andere items, i.e. Release Conditions, Grade Items en/of (groep) restricties, is het handig de gehele broncursus te kopiëren. 

 In het voorbeeld hieronder zijn de Release Conditions gebonden aan de cursus content. Mocht je ervoor kiezen om dit niet te doen dan worden de Release Conditions wel gekopieerd maar niet toegevoegd aan items in jouw doelcursus. Dit houdt in dat je deze zelf handmatig moet toevoegen. Hetzelfde geldt voor Grade Items (Grades en Grade Settings) en (groep) restricties (Groups).

Previous Article Hoe gebruik ik de Course Builder?
Next Article Welke informatie wordt wel/niet gekopieerd bij een Course Copy?