Instructor Support for Educational Systems

Quizes - Timing & Display

Updated on

In dit artikel leer je hoe je timing een weergave instelt voor je quiz. In dit onderdeel kun je een tijdslimiet, weergave van vragen, de volgorde van de vragen, hints, notificaties in Brightspace en kop-/voettekst instellen.

 1. Beheer de timing van de quiz.
 2. Kies of je alle vragen op dezelfde pagina wilt weergeven, of één, vijf,  of tien vragen per pagina. Je kunt de vragen ook per sectie weergeven. Na de nieuwe release van Brightspace kun je ook voor de optie Use legacy paging kiezen. Hiermee gebruik je dezelfde weergave als voor de release. Deze optie verdwijnt zodra je een andere optie selecteert en opslaat.
 3. Vink dit aan om de vragen in willekeurige volgorde te stellen.
 4. Display opties
  • Geef aan of je hints wilt toestaan door het vakje 'Allow Hints' aan te vinken (hints worden per vraag gemaakt, maar ze moeten hier aangezet worden voor de quiz). Dit is voornamelijk handig als je vragen importeert die hints bijgevoegd (kunnen) hebben.
  • Vink Disable Email, Intant Messages, and Alerts within Brightspace aan om te voorkomen dat studenten deze communicatiemiddelen gebruiken terwijl ze de quiz maken.
 5. Beheer de kop- en voettekst.

Beheer de timing

Klik op Manage Timing

Synchroon een quiz afnemen

Bij Quiz Start kun je kiezen of studenten gelijktijdig de quiz moeten starten en eindigen.

 • De optie "Asynchronous: Timer starts when the learner launches the quiz" zorgt dat studenten op elk moment tussen de start- en einddatum de quiz kunnen starten.
 • Als je de optie "Synchronous: Timer starts on the start date" kiest, start de timer op de startdatum en -tijd, en eindigt na het tijdslimiet. Dit zorgt ervoor dat studenten gelijktijdig moeten maken.

Wanneer het tijdslimiet is verstreken

Bij Timing kun je ervoor kiezen om een tijdslimiet in te stellen voor de quiz en/of aangeven of de quiz verdwijnt of zichzelf inleverd nadat de tijdslimiet is verstreken. Als u dit vakje niet aanvinkt, verdwijnt de quiz niet en hebben studenten onbeperkte tijd om de toets af te maken. Als je timing inschakelt, heb je 3 opties om uit te kiezen wanneer de tijdslimiet afloopt:

 • De optie "Automatically submit the quiz attempt" kunt u ervoor zorgen dat de quiz wordt beëindigd en ingediend wanneer de tijd om is, zelfs als sommige vragen niet zijn ingevuld.
 • De optie "Flag as "exceeded time limit" and allow the learner to continue working" heeft geen invloed op het beëindigen van de toets of de score, maar markeert de poging als "overschreden tijdslimiet".
 • De optie "Do Nothing: the time limit is not enforced" heeft geen invloed op het beëindigen van de quiz of de score maar laat wel de tijd zien.
Previous Article Quizzes - Beschikbaarheid & Condities
Next Article Quizzes - Attempts & Completion