Instructor Support for Educational Systems

5 dingen die ik had willen weten voordat ik begon met Turnitin Assignments

Updated on

Turnitin is  één van de meest gebruikte tools in Brightspace. Het is een geweldige tool om plagiaat mee te checken en opdrachten te beoordelen met Quick marks. Deze tool vergt wel wat extra aandacht wanneer de inleverdatum nadert. Je moet de ingeleverde opdrachten nakijken en wellicht de cijfers vanuit Turnitin naar Brightspace overplaatsen. 

1. Kies de juiste Turnitin Assignment instellingen

Wij adviseren de volgende 6 instellingen om het gebruik van de plagiaat checker en het nakijken van de opdrachten zo gemakkelijk mogelijk te maken: 

  • Grade Out Of: 100 (in plaats van 10)
  • Submission Type: File Submission
  • Files Allowed Per Submission: One file
  • Allowable File Extensions: Compatible with Turnitin
  • Stel altijd een Due Date in ( of een End Date)
  • Submissions Checked AND Transfer on the Turnitin tab: zet beiden op automatisch

Houd er rekening mee dat zelfs als de optie "Allowable File Extensions: Compatibel with Turnitin" is gekozen, bepaalde functies zoals Track Changes in Microsoft Word niet goed werken met Turnitin en tot problemen kunnen leiden bij het beoordelen van submissions in Turnitin Feedback Studio.

Lees hier meer over het aanmaken van Turnitin Assignments.

2. De voordelen van het instellen van een 'Due Date' in plaats van een 'End Date'

Het is niet mogelijk om voor een student een opdracht in te leveren in Brightspace. Hiervoor is uiteraard wel een workaround, maar dit is niet ideaal. Overweeg om een 'Due Date' in plaats van een harde 'End Date' in te stellen, zodat studenten na het verlopen van de deadline nog steeds zelf hun opdracht in kunnen leveren. 

In het 'submission overview' kun je zien welke studenten de deadline, die je hebt ingesteld onder Due Date, hebben overschreden. Deze informatie (bijvoorbeeld het aantal uren waarmee de deadline is overschreden) kun je gebruiken om te bepalen of de student punten aftrek krijgt. 

Lees hier meer over het verschil tussen een Due Date en een End Date

3. Bepaal wanneer je de cijfers en inline feedback beschikbaar stelt voor studenten

Na het beoordelen van de opdracht in Feedback Studio worden de Feedback en Score opgeslagen als draft. Je moet de ingeleverde opdrachten handmatig selecteren en op 'Publish Feedback' klikken om deze beschikbaar te maken voor de studenten. Brightspace zal dit niet automatisch voor (Turnitin) Assignments vrijgeven. 

In sommige gevallen is het wellicht handig om de Assignment en het gelinkte Grade Item tot die tijd op 'hidden' te zetten. Op deze manier kun je de cijfers van Turnitin naar het Gradebook overzetten zonder dat de studenten hun cijfer en feedback kunnen zien. Wanneer je de cijfers en feedback vrij wil geven kun je simpelweg de Assignment en Grade Item 'Visible for Users'  maken. 

Lees hier meer over hoe je bepaalt wanneer en hoe het cijfer en de feedback worden vrijgegeven aan studenten.

4. Cijfers aanpassen in Feedback Studio na het vrijgeven van de cijfers is een karwei!

Wanneer je de Score in Feedback Studio wilt aanpassen maar de cijfers al zijn vrijgegeven, zal deze niet automatisch aan worden gepast in het Gradebook. Je zult dan het cijfer moeten 're-syncen' en de feedback updaten. Alleen dan zal het nieuwe cijfer in het Gradebook komen te staan. 

Er is (nog) geen Update All Feedback optie beschikbaar. Mocht je alle cijfers willen re-syncen, dan moet je de feedback één voor één aanpassen. Ons advies is daarom: Kies alleen voor 'Publish all Feedback' als je de opdrachten niet meer aan wilt passen in Feedback Studio.  

Lees hier meer over hoe je cijfers kunt aanpassen nadat de feedback al gepubliceerd is.

5. Plan je evaluatie methode

5.1. Je kunt niet tegelijkertijd dezelfde student evalueren met meerdere nakijkers

Let er op dat het tegelijkertijd nakijken met meerdere nakijkers niet mogelijk is. Als je een opdracht met meerdere collega's wilt nakijken, zorg er dan voor dat je niet dezelfde student op dezelfde tijd nakijkt. Je evaluatie van de opdracht wordt mogelijk overschreven wanneer je dezelfde student tegelijkertijd becijferd.

Zie ook hier voor meer informatie.

5.2. Het is niet mogelijk om op Groups of Sections te filteren in Turnitin Feedback Studio

In Turnitin Feedback Studio krijg je of alle ingeleverde opdrachten te zien of slechts één ingeleverde opdracht. De optie om te filteren op Group of Section bij Brightspace Submissions is (nog) niet beschikbaar in Feedback Studio. Dit betekent dat wanneer je met de pijltjes bovenin het scherm navigeert je ook ingeleverde opdrachten van studenten uit andere groepen te zien zult krijgen. 

Hiervoor zijn twee mogelijke oplossingen. Of je kiest ervoor om vanuit het Brightspace Submission overzicht te filteren en zo de opdrachten van individuele studenten te openen in Feedback Studio, OF je kunt ervoor kiezen verschillende opdrachten voor de verschillende groepen te maken als je niet telkens Feedback Studio wilt moeten openen. De tweede optie heeft wel grote gevolgen voor de inrichting van het Gradebook en de overzichtelijkheid binnen Assignments. 

Voor vragen of advies kun je altijd contact met ons opnemen via de Helpdeskportal.

5.3. Je kunt gesproken feedback niet downloaden

Gesproken feedback die is toegevoegd in de Feedback Studie kan niet worden gedownload. Houd hier rekening mee voordat je begint met je evaluatie.

Previous Article Alles over Turnitin
Next Article Hoe maak ik een Turnitin Assignment?