Instructor Support for Educational Systems

Hoe gebruik ik Lockers voor groepen?

Updated on

In dit artikel worden de voordelen van Lockers voor groepen besproken en wordt er uitgelegd hoe je een Locker kan aanmaken. 

De voordelen van een Group Locker

Wanneer je ervoor kiest om de studenten onder te verdelen in groepen zodat ze samen kunnen werken aan een opdracht, discussies kunnen houden of peer feedback kunnen geven, is het belangrijk dat ze onderling efficiënt met elkaar kunnen communiceren. Een Group Locker geeft de mogelijkheid snel en makkelijk bestanden met elkaar te delen. 

De voordelen van een Group Locker:

 • Het is een groepsspecifieke digitale opslagruimte van 1 GB (vergelijkbaar met Dropbox) waarin studenten verschillende typen bestanden (documenten, video's, afbeeldingen etcetera) kunnen uploaden en opslaan.
 • Alle groepsleden kunnen mappen en HTML-bestanden maken om de inhoud van de locker te ordenen. 
 • Alle groepsleden kunnen de bestanden in de locker downloaden en bewerken, zodat ze ze kunnen bekijken, aanvullende informatie kunnen toevoegen en feedback kunnen geven op elkaars werk.
 • De bestanden in de groepslocker zijn alleen beschikbaar voor die specifieke studenten en kunnen niet openbaar worden gemaakt.
 • Alle groepsleden kunnen zien wie voor het laatst een bestand heeft bewerkt, en wanneer.

Een Group Locker heeft ook het tabblad My Locker. Alle bestanden die in deze locker worden bewaard, zijn alleen zichtbaar voor jezelf en zullen in elke cursus beschikbaar zijn. We raden het gebruik van de persoonlijke locker niet aan, omdat deze een maximale opslagcapaciteit heeft van slechts 1 MB en alleen toegankelijk is via een Group Locker. De persoonlijke locker mag daarom alleen worden gebruikt voor kleine (groepsgerelateerde) notities.

Een Locker aanmaken

 • Ga naar Course Tools in de navbar van je cursus.
 • Klik op Groups. Je bent nu op de Groups startpagina.
 1. Ga naar View Categories en gebruik het keuzemenu om de groepscategorie te selecteren waaraan je een Locker wilt toevoegen. Het voorbeeld hierboven laat de groepscategorie Werkgroepen als geselecteerd zien, die bestaat uit 4 groepen, Group 1, Group 2, Group 3 en Group 4.
 2. Klik op het pijltje naast de naam van de groepscategorie.
 3. Klik op Edit Category.
 1. Scroll naar Additional Options onderaan de pagina en selecteer Set up lockers.
 2. Klik op Save. Je keert nu terug naar de Manage Groups pagina.

Om naar de lockers te gaan, klik weer op Edit Category, in het pijltjesmenu naast de groep categorie.

Onderaan de pagina is Existing Workspace zichtbaar. Hieronder zullen de lockers staan die je hebt gecreëerd. Elke groep in de groep categorie krijgt hun eigen locker (in het voorbeeld hiervoor staan twee lockers die zijn aangemaakt: een voor Group 1 en een voor Group 2).

 • Klik op Save of Cancel om terug te keren naar de overzichtspagina van de groepscategorie waarvoor je de lockers hebt aangemaakt. 

Bestanden die zijn verwijderd uit de locker kunnen niet hersteld worden door de docent of de studenten. 

Previous Article Hoe verwijder ik groepen?
Next Article Wat zien studenten in Groups en hoe gebruiken ze deze?