Instructor Support for Educational Systems

Hoe pas ik de beschikbaarheid van Content aan?

Updated on

In dit artikel leer je hoe je de beschikbaarheid van content kunt aanpassen

Start- en einddatums geven aan wanneer leerlingen toegang hebben tot een onderwerp of module.

Als je een start-, eind- of vervaldatum instelt voor een onderwerp of module, wordt deze weergegeven in de Upcoming Events  en de Agenda van de Course Calendar.

Opmerking: als je een einddatum later dan de vervaldatum instelt, kunnen leerlingen het onderwerp nog steeds openen en voltooien.

Ook belangrijk: het toevoegen van een vervaldatum aan een Content item dat een opdracht bevat, overschrijft elke bestaande einddatum die verder in de toekomst ligt. De vervaldatum overschrijft ook de einddatum in het hulpmiddel Agenda.

Als je eenmaal een start datum hebt ingesteld, zal het content item als 'hidden' worden getoond. Zorg ervoor dat je NIET op het oog-icoontje klikt om het op visible te zetten. Zodra je dit probeert, verschijnt er een disclaimer dat datum restricties zijn ingesteld. Door een bekende fout in het systeem, worden de datum restricties verwijderd, ookal klik je op cancel. De startdatum zal dus niet meer werken.

Brightspace leverancier D2L werkt aan een oplossing voor dit bekende probleem.

Er kan leerstof zijn die je automatisch beschikbaar wil stellen vanaf een bepaalde datum of voor een periode tussen twee datums. Volg hiervoor deze stappen:


  1. Open Course Administration via de navigatiebalk van de Homepage van jouw cursus.

2. Onder Site Resources, klik op Manage Dates.

3. Pas een filter toe zodat alleen Content zichtbaar is in de tabel van Manage Dates.

4. Om de beschikbaarheid van slechts één Content item te bewerken, klik je op het drop-down menu bij het Content item en vervolgens op Edit Dates. Om de beschikbaarheid van meerdere  Content items tegelijk te wijzigen, selecteer je de items door de selectievakjes aan de linkerkant van de tabel aan te vinken, en klik je op Bulk Edit Dates boven aan de tabel.

5. Selecteer en stel de vervaldatum of beschikbaarheidsdatums voor de inhoud in. 

6. Druk op Save om deze op te slaan.

Previous Article Hoe kan ik de zichtbaarheid van de inhoud van mijn cursus wijzigen?
Next Article Hoe pas ik de beschikbaarheid van mijn Content aan wanneer ik deze aanmaak of aanpas?