Instructor Support for Educational Systems

Hoe log ik in op Wooclap?

Updated on

Vanaf 24 april 2023 20:30 verandert de inlogmethode voor Wooclap voor docenten en medewerkers binnen Universiteit Leiden. Zowel huidige als nieuwe gebruikers moeten vanaf dit moment inloggen met ULCN. De reden dat we de inlogmethode veranderen is om aan te sluiten aan de universitaire richtlijnen authenticatiemethoden.

De voornaamste reden dat we de inlogmethode veranderen is om aan te sluiten aan de universitaire richtlijnen authenticatiemethoden. Bovendien kunnen we het op deze manier mogelijk maken in de toekomst Wooclap integreren met andere applicaties: Powerpoint op de korte termijn en Brightspace op de lange termijn. Daarnaast kunnen studenten op deze manier ook gebruik gaan maken van het Wooclap dashboard om eigen presentaties te maken.

Nagiveer naar https://app.wooclap.com/home om van start te gaan.

How do I log into Wooclap? | Wooclap | Brightspace - English | TOC | Instructor Support for Educational Systems | ScreenSteps - Google Chrome
  1. Kies Universiteit Leiden. TIP: je kunt zoeken op Leiden, om snel onze instelling in de lijst te vinden.
  2. Klik op Go to login screen

We adviseren je om niet de andere twee inlogmethodes te gebruiken.

Wanneer je inlogt met een privé, lokaal, Facebook, Google, Linkedin of Microsoft account, zal Wooclap je niet herkennen als lid van onze Universitaire licentie. Zo zou je bepaalde functionaliteiten kunnen missen die alleen mogelijk zijn binnen onze licentie!

Inbox - a.sahin@sea.leidenuniv.nl - Outlook

Vul je ULCN gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Login.

Ervaar je problemen met je ULCN-account of kun je niet inloggen? Klik op Login issues in het bovenstaande scherm, of zie de universitaire website.

Inbox - a.sahin@sea.leidenuniv.nl - Outlook

Kies in het volgende scherm je verficatiemethode en rond de MFA af. Je wordt nu automatisch geleid naar je Wooclap home. 

Team DLO (FB-SOZ) | Microsoft Teams

Log je voor de eerste keer in?

Log je na 24 april 2023 voor het eerst in op Wooclap? Dan wordt je eerste gevraagd om de gegevens te  bekijken die worden gedeeld tussen de Universiteit Leiden, SURFconext en Wooclap.

Team DLO (FB-SOZ) | Microsoft Teams

Bekijk je gegevens en klik op Proceed to Wooclap om verder te gaan naar je Wooclap home.

FAQ

Q: Ik ben na 24 april 20:30 ingelogd in Wooclap via ULCN, maar ik zie mijn oude presentaties niet meer. Wat moet ik doen?

A: Probeer éénmalig uit te loggen en weer opnieuw in te loggen. Let op: het beste is om de browser geheel af te sluiten en dan pas weer opnieuw in te loggen. Mogelijk zitten opgeslagen cookies en cache dwars, waardoor je gegevens niet goed laden.
Zie je na opnieuw login nog steeds niets? Neem dan contact met ons op via het helpdeskportaal

Previous Article Wooclap support
Next Article Hoe voeg ik collega's als collaborator toe aan mijn presentatie?