Instructor Support for Educational Systems

Welke persoonsgegevens zien studenten van docenten en medestudenten?

Updated on

Om te voldoen aan de AVG privacywetgeving, zijn sommige persoonsgegevens afgeschermd. Ben je op zoek naar de Privacy Statement voor Brightspace, klik dan HIER

Als docent van de cursus zie je de volledige classlist met de namen en e-mailadressen van zowel de studenten als docenten van de cursus. Studenten hebben slechts beperkt toegang tot informatie. Waar je als docent wel een mail kunt sturen naar de volledige classlist, of indien van toepassing, groups in de classlist, is dit voor studenten niet mogelijk. Hieronder staat dit kort aangegeven.

De Classlist

Studenten kunnen de Classlist niet zien. Zij zien dus geen namen, studentnummers en e-mailadressen van medestudenten.

Groups

Studenten zien in Groups de voor- en achternamen van medestudenten. Zij kunnen geen e-mailadressen en studentnummers  van medestudenten zien. 

Hoe kunnen studenten onderling communiceren?

Studenten kunnen elkaar niet via Brightspace emailen. Als alternatief kan gebruik gemaakt worden van Discussions om op elkaar te reageren en kunnen Lockers gebruikt worden voor het delen van documenten. 

Previous Article Hoe kan ik Grades bekijken van studenten die zijn uitgeschreven voor de cursus?
Next Article Hoe dien je een verzoek in bij de onderwijsadministratie van de Faculteit der Geesteswetenschappen om studenten te unenrollen uit een Brightspace-cursus?