Instructor Support for Educational Systems

Hoe maak ik een Turnitin Assignment?

Updated on

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Turnitin-opdracht maakt en welke instellingen je moet gebruiken.

 1. Basiseigenschappen van de Turnitin-opdracht
 2. Submission-instellingen voor de Turnitin-opdracht
 3. Schakel Turnitin in
ScreenSteps - Google Chrome
 • Ga naar Course Tools in de navigatiebar van je cursus
 • Klik op Assignments
 • Klik op New Assignment.

Basiseigenschappen van de Turnitin-opdracht

Creëer een opdracht zoals gewoonlijk: Hoe maak ik een Assignment aan? Maar houdt rekening met het volgende:

 1. Geef  100 punten bij Grade Out Of
  • Turnitin Feedback Studio accepteert geen decimalen. Dit is de reden waarom een score van 100 ingevuld moet worden in plaats van 10. Op deze manier kun je een inzending beoordelen met bijvoorbeeld 85 van de 100 die worden omgezet naar een 8,5 in de Brightspace Gradebook
 2.  Selecteer een grade item, indien je het grade book al vooraf hebt klaargezet
 3.  Voer altijd een Due Date in, anders zal de similarity check niet goed worden uitgevoerd.

Om er zeker van te zijn dat Turnitin Similarity scores goed worden berekend, adviseren wij om altijd een Due Date in te stellen. Daarnaast helpen due dates om duidelijke deadlines aan de studenten te geven. Due dates zullen automatisch zichtbaar worden in de Calendar. 

Wees je ervan bewust dat studenten na de due date wel de mogelijkheid hebben om alsnog een opdracht in te leveren. Je zult in het overzicht wel zien wie er na de datum en dus te laat heeft ingeleverd. Je kunt deze informatie gebruiken (bijv. hoeveel uur te laat) als je dit wilt gebruiken om het cijfer te bepalen. 

Een van de voordelen van het toestaan van inzendingen na de deadline, is dat je hun werk nog steeds op plagiaat kunt controleren en hun submission kunt beoordelen / archiveren. Dit is ook minder werk dan de stappen die u zou moeten nemen als u namens een student een bestand moet indienen bij Turnitin.com.

Belangrijk: wanneer je Now als vervaldatum kiest, maakt dit de eigenschappen Assignment type en Submission type onveranderlijk. Door op Now te klikken, zet u de eigenlijke deadline in gang. Zorg ervoor dat je deze deadline op voorhand communiceert met de studenten.

In het geval je echt niet wilt dat studenten na de deadline iets inleveren, kijk dan hier hoe je de toegang tot Turnitin-opdracht kunt beperken.

Beschikbaarheid & condities

De beschikbaarheid bepaalt wanneer studenten toegang hebben tot de opdracht en de gepubliceerde feedback. Zie hier voor meer informatie over de beschikbaarheid en het beperken van toegang tot de Turnitin opdracht.

Submission-instellingen voor de Turnitin-opdracht

Navigeer naar de Submission & Completion. Met de onderstaande instellingen zullen  originality reports automatisch worden uitgevoerd, zodat plagiaat scores onmiddellijk zichtbaar zijn en je meteen aan de evaluatie van de opdracht kan beginnen.

 1. Selecteer File submission als Submission type
 2. Selecteer het gewenste aantal bestanden per keer wat een student mag uploaden - in de meeste gevallen is de setting one file aan te raden
 3. Selecteer Compatible with Turnitin - onder Allowable File Extensions.
 4. Selecteer het gewenste aantal keer dat een student iets mag inleveren - in de meeste gevallen is de setting Onlye one submission allowed aan te raden

Indien je kiest voor all submissions are kept, zal Turnitin een similarity report voor elke submission genereren. Kies je voor only the most recent submission, dan genereert Turnitin steeds een nieuw rapport. 

Schakel Turnitin in

 1. Vink Enable Similarity Report for this folder aan. 
  • Optioneel: Vink het vakje Display aan voor het geval u wilt dat studenten ook hun plagiaatscore kunnen zien, nadat u de feedback hebt gepubliceerd.
 2. Laat Submission Checked op Automatic staan, dat bespaart je heel wat werk. 
 3. Vink het vakje Enable Online Grading for this folder aan.
 4. Laat Transfer op Automatically sync staan, anders worden de cijfers niet naar het Brightspace Gradebook overgezet.  

Klik vervolgens op More Options

Turnitin More Options

Scroll naar beneden totdat je Similarity Report ziet

 1. Controleer de setting voor het genereren van reports:
  • Generate reports immediately (students cannot resubmit): dit genereert direct een similarity report, maar vergelijkt het werk van studenten binnen dezelfde assignment niet met elkaar.
  • Generate reports immediately (students can resubmit until due date): zodra een student iets heeft ingeleverd, zie je direct een plagiaatscore. Nadat de due date is verlopen, worden de collusion scores ook zichtbaar. Dit is de meest aanbevolen instelling.
  • Generate reports on due date (students can resubmit until due date): GEBRUIK DEZE INSTELLING NIET (!) deze setting levert issues op.
 2. Optioneel: upload de opdracht, om deze uit te sluiten van de similarity check. Zie hier voor meer informatie. 
 3. Optioneel: Klik op Save these settings for future use, om je instellingen voor toekomstige opdrachten te bewaren. 
  • Voordat je een template assignment upload, is het verstandig om eerst deze box aan te vinken en dan op oplsaan te klikken. Op die manier wordt je template niet in andere opdrachten gebruikt.
  • Wanneer je een template hebt geupload, vink je deze box niet aan, maar klik je alleen op submit.

Bij similarity reports kunt u ervoor kiezen om bibliografie en citaten te negeren bij de plagiaatcontrole. Dit staat standaard uit om bepaalde AI technieken te traceren. U kunt er uiteraard voor kiezen om dit wel aan te zetten, maar dan loopt u kans dat u AI gebruik niet kunt traceren.

Wat is collusion check?


Wanneer studenten hun werk inleveren, vergelijkt Turnitin het altijd met internetbronnen of eerder ingeleverd werk van andere studenten van andere opdrachten. Collusion Check betekent simpelweg dat Turnitin ook zal controleren op plagiaat tussen het werk van de studenten in de huidige opdracht.

Pas de zichtbaarheid aan en sla op

 1. Optioneel: Controleer of de opdracht op zichtbaar voor studenten staat, anders zullen je studenten de opdracht niet in kunnen zien. Je kunt dit op elk gewenst moment weer veranderen. 
 2. Klik tot slot op Save and Close om terug naar het Assignment overzicht te gaan.
Previous Article 5 dingen die ik had willen weten voordat ik begon met Turnitin Assignments
Next Article Toegang tot de Turnitin Assignment beperken