Instructor Support for Educational Systems

Hoe maak ik een Turnitin Assignment?

Updated

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Turnitin-opdracht maakt en welke instellingen je moet gebruiken.

 1. Basiseigenschappen van de Turnitin-opdracht
 2. Submission-instellingen voor de Turnitin-opdracht
 3. Evaluatie en feedback instellingen voor de Turnitin-opdracht
 4. Optioneel: voer een due-date/vervaldatum in
 5. Ten slotte, schakel Turnitin in
ScreenSteps - Google Chrome
 • Ga naar Course Tools in de navigatiebar van je cursus
 • Klik op Assignments
 • Klik op New Assignment.

Basiseigenschappen van de Turnitin-opdracht

1. Geef de opdracht een titel. Dit wordt weergegeven op de startpagina van Opdrachten.

2. U kunt het maximale aantal punten binnen de opdracht aangeven door de  Score Out Of te selecteren. Vul bij gebruik van Turnitin en de Turnitin Feedback Studio altijd 100 in. Als je op het Score Out Of vakje klikt, wordt automatisch een grade item met dezelfde naam aangemaakt. Als je geen Grade Item wilt maken, klik het In Grades vakje dat nu is verschenen. Je kunt nu een reeds aangemaakte Grade Item selecteren (Choose from Grades), om verder te gaan zonder een Grade Item maar met een Score Out Of aantal (Remove from Grades) of om het vakje Score Out Of uit te schakelen (Reset to Ungraded). Zorg ervoor dat de max. score die u hier invult, komt overeen met de max. score van het Grade Item. Klik hier voor meer informatie. 

3. Geef een deadline aan bij Has Due Date. Belangrijk: als je Now selecteert als vervaldatum, kunnen de onderdelen Assignment type en Submission type niet meer worden aangepast. Door op Now te klikken, zet je de daadwerkelijke deadline in beweging. Communiceer deze deadline vooraf met je studenten. Klik hier voor meer informatie. 

4. U kunt instructies geven bij de opdracht door deze in de HTML-editor van Instructions te typen.

5. Voeg eventuele aanvullende informatie toe. Je kan:

 • Klik File upload om een bestand te uploaden.
 • Klik op Attach Link to Existing Activity om de opdracht te koppelen aan een Existing Activity in  Brightspace.
 • Klik op Attach Weblink om een externe link te plaatsen.
 • Klik op Record Audio om een audiobericht te uploaden of op te nemen.
 • Klik op Record Video om een videobericht te uploaden of op te nemen.

6. Hidden from users is standaard ingeschakeld wanneer je een opdracht maakt. Dit betekent dat studenten de opdracht niet kunnen zien. Schakel de optie Hidden from Users  uit om de opdracht zichtbaar te maken voor studenten.  

Wist je dat Feedback Studio geen decimale getallen accepteert? Daarom moet je een score van 100 invoeren in plaats van 10. Op deze manier kun je een inzending beoordelen met bijvoorbeeld 85 van de 100 die worden omgezet naar een 8,5 in de Brightspace Gradebook.

Zoals je kunt zien in het voorbeeld van de studentenweergave hierboven, zien studenten alleen een cijfer op een schaal van 0-10.

Submission-instellingen voor de Turnitin-opdracht

Navigeer naar de Submission & Completion tab. Met de onderstaande instellingen zullen  originality reports automatisch worden uitgevoerd, zodat plagiaat scores onmiddellijk zichtbaar zijn en je aan de evaluatie van de Assignment kan beginnen.

ScreenSteps - Google Chrome
 1. Selecteer File submission als Submission type
 2. Selecteer one file  onder het kopje Files Allowed per Submission
 3. Selecteer only one submission allowed onder het kopje Submissions

Er kunnen natuurlijk gevallen zijn waarin je meer inzendingen per student wilt toestaan, maar dit betekent dat je zelf wat werk moet doen voordat je kunt beginnen met het evalueren van feedback. Op dit moment werken we aan de documentatie voor deze specifieke gevallen. Lees het artikel Alles over Turnitin om te zien welke documentatie voor welke speficifieke gevallen er bestaan.

Mocht je vragen hebben over Turnitin of andere zaken, neem dan contact op met ons via the Helpdeskportal.

Vul een vervaldatum in

Om er zeker van te zijn dat Turnitin Similarity scores altijd worden meegeteld, adviseren wij om altijd een Due Date in te stellen. Daarnaast helpen due dates om duidelijke deadlines aan de studenten te geven. Due dates zullen automatisch zichtbaar worden in de Calendar. 

Wees je bewust dat studenten na de due date wel de mogelijkheid hebben om alsnog een opdracht in te leveren. Je zult in het overzicht wel zien wie er na de datum en dus te laat heeft ingeleverd. Je kunt deze informatie gebruiken (bijv. hoeveel uur te laat) als je dit wilt gebruiken om het cijfer te bepalen. 

Een van de voordelen van het toestaan van inzendingen na de deadline, is dat je hun werk nog steeds op plagiaat kunt controleren en hun submission kunt beoordelen / archiveren. Dit is ook minder werk dan de stappen die u zou moeten nemen als u namens een student een bestand moet indienen bij Turnitin.com.

Belangrijk: wanneer je Now als vervaldatum kiest, maakt dit de eigenschappen Assignment type en Submission type onveranderlijk. Door op Now te klikken, zet u de eigenlijke deadline in gang. Zorg ervoor dat je deze deadline op voorhand communiceert met de studenten.

In het geval je echt niet wilt dat studenten na de deadline iets inleveren, kijk dan hier hoe je de toegang tot Turnitin-opdracht kunt beperken.

Hoe zit het met de Availability?
De Availability bepaalt wanneer studenten toegang hebben tot de opdracht en de gepubliceerde feedback op die opdracht. Zie hier voor meer informatie over de Availability en het beperken van de toegang tot uw Turnitin-opdracht.

Tenslotte, schakel Turnitin in

 1. Navigeer naar het tabblad Evaluation & Feedback en klik op Manage Turnitin.
 2. Vink het vakje GradeMark for this folder aan.
 3. Laat Transfer op Automatically sync staan, anders worden de cijfers niet naar het Brightspace Gradebook overgezet.  
 4. Vink Enable Originality Check for this folder aan. 
 5. Optioneel: Vink het vakje Display aan voor het geval u wilt dat studenten ook hun plagiaatscore kunnen zien, nadat u de feedback hebt gepubliceerd.
 6. Klik op More Options in Turnitin om te controleren of uw instellingen zijn ingesteld zoals aangegeven in dit artikel: Controleer je Turnitin-instellingen.
 • Bekijk deze uitgebreide handleiding over More Options in Turnitin als je meer wilt weten over de mogelijke impact en het waarom.

In de meeste gevallen hoef je alleen het eerste vakje aan te vinken en ben je klaar. We raden ten zeerste aan om de instellingen voor Transfer of Frequency niet te wijzigen, tenzij je elke inzending zelf handmatig in Turnitin wilt indienen.

Mocht je hierover vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het Helpsdeskportal.

Previous Article Controleer je persoonlijke Turnitin More Options instellingen
Next Article Toegang tot de Turnitin Assignment beperken