Instructor Support for Educational Systems

Hoe kan ik de zichtbaarheid van mijn cursus wijzigen?

Updated on

Een cursus is automatisch ingesteld als Active op het moment dat het is gemaakt op basis van de uSis link. Dit betekent dat de cursus zichtbaar is voor studenten in hun lijst van cursussen. De cursus en de inhoud worden opengesteld op de startdatum. Deze staat standaard ingesteld op 15 augustus en 15 januari; circa 2 tot 3 weken voor de start van het semester. Voor het LUMC zijn er 3 startmomenten, afhankelijk van de onderwijsperiode; 15 augustus, 15 december en 15 maart. Alle gepubliceerde inhoud is vanaf die datum zichtbaar voor de studenten. Deze datum kan handmatig door docenten worden aangepast. 

  • Navigeer naar Course Tools in de navbar van de cursus.
  • Klik op Course Admin.
  • Klik op Course Offering Information.

Zoals te zien is, staat de cursus nu automatisch ingesteld op Active. 

  • Scroll naar beneden naar 'Course has start date' en 'Course has end date'. 


Staat er een end data ingesteld, maar hebben je studenten nog steeds toegang nodig? Verwijder dan de end date. Bij default is de end date altijd leeg.

Stel een start (en/of eind) datum in voor de cursus. 

  • Vink Course has a start date aan en vul specifieke tijd en datum in om de cursus zichtbaar te kunnen maken voor studenten.

Studenten kunnen de cursus zien op hun startpagina tussen de cursuslijst, de startdatum is nu zichtbaar op de cursusbanner. Echter is de cursus pas toegankelijk als de startdatum en tijd zijn ingegaan en de end date nog niet is verstreken.

Previous Article Checklist: Staat mijn cursus klaar voor live onderwijs?
Next Article Hoe kan ik de zichtbaarheid van de inhoud van mijn cursus wijzigen?