Instructor Support for Educational Systems

Quick Eval

Updated on

Quick Eval is een tool om het werk van je leerlingen op een duidelijke manier te evalueren. Quick Eval laat werk zien dat moet worden geëvalueerd op basis van opdrachten, discussies en / of quizzen. Werk dat moet worden geëvalueerd dat via andere tools (bijvoorbeeld P2P) moet worden ingeleverd, wordt NIET weergegeven in de lijst van Quick Eval.

Over het algemeen bestaat deze tool uit twee toepassingen. De eerste, een cursus-specifieke Quick Eval, toont u alleen uw items die moeten worden geëvalueerd van de specifieke cursus die u op dat moment bezoekt. Een tweede gebruik van deze tool is een Quick Eval met meerdere cursussen, waarbij het te evalueren werk van twee of meer verschillende cursussen in één lijst wordt weergegeven. Het is mogelijk om de lijst te filteren op basis van de cursus, datum of Activity Name.


De inhoud van dit artikel bestaat uit:

Cursus-specifieke Quick Eval: een lijst van al het te evalueren werk van een cursus in één lijst

Zoals eerder vermeld, is deze Quick Eval om al je te evalueren werk van een specifieke cursus in één lijst te vinden.

ScreenSteps - Google Chrome

Om te beginnen open je de cursus waarin je werk van studenten wilt evalueren. Klik op Course Tools > Course Admin > Quick Eval om Quick Eval te openen.

 1. Door op Submissions te klikken, vind je een overzicht van alle inzendingen in deze cursus, inclusief opdrachten, discussies en / of quizzen.
 2. Je ziet de naam van de student. Let op: het is ook mogelijk om submissions te anonimiseren.
 3. Je ziet de Activity Name en het symbool van het type inzending (opdracht, discussie of quiz).
 4. Je kan filteren om alleen een specifiek soort submission te selecteren. Je kan filteren op Activity Name en Data. Het is dus niet mogelijk om te filteren op Activiteitstype.
 5. Door op de drie cirkels te klikken, kan je ervoor kiezen om Multi-course Quick Eval in te voeren. Het gebruik van deze tool wordt later in dit artikel beschreven.

 

 1. Door op Activities te klikken, vind je wat informatie over specifieke activiteiten in je cursus.
 2. Hier vind je de informatie over je activiteit.
 3. Door het filter te gebruiken, kunt u alleen filteren op basis van Activity Name.

 

 1. Door met je muis over de zwart-witte cirkel te bewegen, verschijnt een tweede scherm. Hier vind je meer acties die je kunt uitvoeren.
 2. Een van de nieuwe acties is Evaluate All, waarmee je een lijst krijgt met alle te beoordelen inzendingen van een specifieke activiteit in deze cursus.
 3. Submission List toont je een lijst met submissions en meer informatie over de submission.
 4. Onder More Actions, kan je Publish All selecteren. Als je alle evaluaties van deze specifieke activiteit in één keer wil publiceren, kan je jouw evaluatie als Draft opslaan en Publish All selecteren om ze allemaal tegelijk te publiceren. Opmerking: als je activiteit anoniem is (voor opdrachten is dit mogelijk, zie Anonymous Marking), dan moet je al je evaluaties tegelijkertijd publiceren.

Multi-Course Quick Eval: een lijst van al het te evalueren werk van al je cursussen

Multi-Course Quick Eval laat een lijst van al het te evalueren werk van al jouw cursussen in één lijst zien. Het te beoordelen werk moet een opdracht, discussie of quiz zijn, anders wordt het niet in deze lijst weergegeven.

 1. Vouw op de Brightspace Homepage de map My Brightspace open.
 2. Selecteer Quick Eval. Dit zal automatisch de Multi-Course Quick Eval laten zien.
 1. Door te klikken op Submissions kan je een lijst vinden met alle submissions in de course.
 2. First Name en Last Name van student.
 3. Activity Name.
 4. Course Name.
 5. Submissions Date.
 6. Je kan de lijst filteren op basis van Activity Name, Course Name en Date.
 1. Door te klikken op Activities, kan je meer informatie vinden over specifieke activiteiten.
 2. Er wordt een scheiding gemaakt op basis van de Course Name.
 3. Hier vind je meer informatie over de specifieke activiteiten.
 4. Je kan filteren op basis van Activity Name en Course Name.
 1. Door met je muis over de zwart-witte cirkel te bewegen, verschijnt een tweede scherm. Hier vind je meer acties die je kunt uitvoeren.
 2. Een van de nieuwe acties is Evaluate ALL, waarmee je een lijst krijgt met alle te beoordelen submissions van een specifieke activiteit in de cursus.
 3. Submission List toont je een lijst met submissions en meer informatie over de submission.
 4. Onder More Actions, kan je Publish all selecteren. Als je de evaluaties van deze specifieke activiteit in één keer wil publiceren, Kan je de evaluatie als Draft opslaan en Publish all selecteren om ze allemaal tegelijk te publiceren. Opmerking: als je activiteit anoniem is (voor opdrachten is dit mogelijk, zie Anonymous Marking), dan moet je al je evaluaties tegelijkertijd publiceren.
Previous Article Microsoft Teams Support en troubleshooting
Next Article Hoe gebruik ik Quizzes?