Instructor Support for Educational Systems

Hoe verwijder ik groepen?

Updated Mar 19, 2021

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je groepen kan verwijderen. 

Inhoudsopgave

Een categorie verwijderen

  • Ga naar Course Tools > Groups in de navbar van je cursus. Je ziet nu de Manage Groups pagina. 
  1. Selecteer de categorie die je wilt verwijderen in het menu onder het pijltje.
  2. Klik op het selectievakje naast de categorie.
  3. Klik op Delete. Een pop-up scherm verschijnt.
  • Klik op Delete Groups/Categories. Je verwijdert nu de categorie en alle groepen erin.

Een categorie verwijderen heeft invloed op de onderdelen die eraan gekoppeld zijn:

  1. Discussies: alleen het discussieforum zal zichtbaar blijven. Alle topics met hun inhoud zullen worden verwijderd. Het forum blijft alleen zichtbaar voor docenten. Studenten kunnen het forum niet zien als er geen topics op het forum zijn. Het forum is weer te gebruiken als er nieuwe topics aan worden toegevoegd.
  2. Lockers: de lockers en hun inhoud worden verwijderd voor zowel docenten als studenten. Deze inhoud wordt permanent verwijderd!
  3. Assignments: inleverfolders van opdrachten die gemaakt zijn door het New Category menu zullen worden verwijderd wanneer de gelinkte groepscategorie wordt verwijderd. Al het ingeleverde materiaal word verwijderd en kan niet worden teruggehaald! Linkjes in Content naar de Assignments die worden verwijderd in dit proces zullen nu gebroken zijn.
  4. Groups: al de groepen in deze categorie worden verwijderd.
  5. Release Condition: als er een bestand in de Content staat dat de categorie als een release condition heeft, dan wordt dit bestand zichtbaar en toegankelijk voor iedereen als de categorie wordt verwijderd. 

Een groep verwijderen

  • Ga naar Course Tools > Groups in de navbar van je cursus. Je ziet nu de Manage Groups pagina. 
  1. Selecteer de groep die je wilt verwijderen in het menu onder het pijltje.
  2. Klik op het selectievakje naast de groep.
  3. Klik op Delete. Een pop-up scherm verschijnt.
  • Klik op Delete Groups/Categories. Je verwijdert nu de geselecteerde groepen.

Een groep verwijderen heeft invloed op de onderdelen die eraan gekoppeld zijn:

  1. Discussies: het forum blijft alleen zichtbaar voor docenten. Alle topics van de groep en hun inhoud worden verwijderd.
  2. Lockers: de lockers en hun inhoud worden verwijderd voor zowel docenten als studenten. Deze inhoud wordt permanent verwijderd!
  3. Assignments: de ingeleverde opdrachten zijn niet meer zichtbaar voor de docent of de studenten. De docent kan nog wel zien hoeveel opdrachten er zijn ingeleverd.
  4. Release Condition: als er een bestand in de Content staat dat de groep als een release condition heeft, dan wordt dit bestand nu zichtbaar en toegankelijk voor iedereen als de groep wordt verwijderd. 
Previous Article Hoe maak ik groepen?
Next Article Hoe gebruik ik Lockers voor groepen?