Instructor Support for Educational Systems

Hoe gebruik ik Manage Dates?

Updated on

Manage Dates kan je gebruiken om de beschikbaarheid van Course Content en Tools te bekijken en wijzigen. Dit is vooral handig als je het in bulk wilt instellen. Wil je weten hoe je een specifiek content item op een bepaalde datum wilt vrijgeven, kijk dan in dit artikel voor de stappen.

Als je eenmaal een start datum hebt ingesteld, zal het content item als 'hidden' worden getoond. Zorg ervoor dat je NIET op het oog-icoontje klikt om het op visible te zetten. Zodra je dit probeert, verschijnt er een disclaimer dat datum restricties zijn ingesteld. Door een bekende fout in het systeem, worden de datum restricties verwijderd, ookal klik je op cancel. De startdatum zal dus niet meer werken.

Brightspace leverancier D2L werkt aan een oplossing voor dit bekende probleem.

Let op dat bij het instellen van de data, de release conditions van de content items in de kalender zullen verschijnen. Het is niet mogelijk om dit te verbergen.

 • Het voordeel van Manage Dates is dat je alle data vanaf een centrale plek kunt aanpassen. Dit is ook handig als je een cursus hebt gekopieerd naar een nieuw semester of jaar.
  Daarnaast kun je in een oogopslag zien welke items zichtbaar zijn voor studenten en onder welke condities ze zichtbaar zijn.
 • Je kunt Bulk Edit Dates gebruiken om cursusonderdelen te verzetten naar de volgende periode of het volgende semester.
  Ook is deze optie handig als je een cursus of cursusonderdelen hebt geïmporteerd uit een andere cursus, omdat je gemakkelijk de data van deze onderdelen gelijk kunt zetten.
 • Ga naar Course Tools in de navbar van je cursus
 • Klik op Course Admin
 • Klik op Manage Dates

Filter by Tool

 1. Je kunt de begindatum en einddatum van de gehele cursus onder Course Duration wijzigen. Let op dit maakt de cursus alleen zichtbaar of onzichtbaar in Brightspace voor studenten.
 2. Filter Specific Tools om alleen een lijst van specifieke tools, bijvoorbeeld Discussions, weer te geven waar je dan een datum op kan zetten.
 3. Of gebruik Advanced Filter Options om uw zoekopdracht verder te verfijnen.

Vink een vakje om te zoeken op:

 1. Naam
 2. Due Date (Deadline)
 3. Start datum
 4. Eind datum
 5. Loopduur van de content
 6. Of je course item in de Calendar staat

 

Bulk Edit Dates of Bulk Offset Dates

Door op aanvinkvakje(s) in de tabel te klikken kan je meer datums te gelijk wijzigen. Om alles te wijzigen kan je de vakje boven de tabel vinken.

Datums kunnen worden gewijzigd met Bulk Edit Dates of Bulk Offset Dates.

Bulk Edit Dates

Door op één, of meerdere, opties van de onderstaande lijst te kiezen kan je bepalen welke datums kunnen worden gewijzigd (Set) of verwijderd (Remove).

 1. Je kan Due Dates bewerken
 2. Start Dates aangeven voor vanaf wanneer de Content beschikbaar is
 3. End Dates aangeven voor vanaf wanneer de Content niet meer beschikbaar is
 4. Datums in de Calendar veranderen
 5. Druk op Save om de bewerkingen op te slaan

 

Bulk Offset Dates

Due Date, Start Date, End Date of Other activity dates kan je van de Course Content verzetten.

Met Offset by direction and range kan je de datum(s) richting vooruit (Forward) en achterwaarts (backward) verschuiven met een omvang (Range) van dagen (Days) en/of uren (hours).

Met Calculate range between two dates kan je de datum(s) ook verschuiven door een omvang van dagen uit te laten rekenen.

In voorbeeld 1) worden de datums vooruit (Forward) verzet, en in voorbeeld 2) achterwaarts (backward) verzet.

Previous Article Maak Content automatisch beschikbaar voor een bepaalde periode of na een bepaalde datum
Next Article Hoe stel ik restricties in voor een opdracht en/of stel ik verschillende (verval)data in per groep of sectie van studenten?