Instructor Support for Educational Systems

Hoe voeg ik SCORM- /xAPI-objecten toe aan mijn cursus?

Updated on

Het SCORM- / xAPI-object kan worden toegevoegd aan een (sub)module in de cursusinhoudsstructuur. We bevelen de volgende stappen aan:

  • Ga naar Content in de navigatiebalk van de cursus.
  • Klik op een module of een submodule waaraan je een SCORM- / xAPI-object wilt toevoegen.
  • Klik vervolgens op Add Existing in de rechterbovenhoek.

Klik op SCORM/xAPI Object

Hoewel het mogelijk is om SCORM- / xAPI-objecten te uploaden met behulp van Import / Export / Copy-componenten, raden we deze methode ten zeerste af.  Grade Items kunnen met deze methode niet aan uw SCORM- / xAPI-object worden gekoppeld.

  • Zoek naar SCORM- / xAPI-objecten die worden gedeeld op Brightspace, of upload ze hier.
  • Gebruik de knop Bulk Upload om nieuwe objecten toe te voegen. Je kan maximaal 50 SCORM- of xAPI-objecten tegelijk toevoegen.
  • Druk Next om te voltooien.

SCORM- / xAPI-objecten kan je becijferen.

Maak nu een nieuw Grade Item voor de Gradebook. De instellingen voor het nieuwe Grade Item kunnen worden aangepast op de Grades Homepage, onder het tabblad Manage Grades.

Druk op Add om het object in Content op te slaan.

Disclaimer: Wanneer je ongewenst een Grade Item hebt aangemaakt voor een SCORMxAPI, is het noodzakelijk dat je de SCORMxAPI in eerste instantie in de Content laat staan. Om de SCORMxAPI en Grade Item te verwijderen, moet je eerst navigeren naar "Add SCORMxAPI". Hierbij zie je onderstaand beeld. Klik op het omcirkelde symbool en kies Delete. Vervolgens kan je het foutieve SCORMxAPI item uit de cursusinhoud verwijderen, waardoor de External Learning Tool association met het Grade Item verdwijnt. Als laatste moet het foutieve Grade Item verwijderd worden.

Previous Article Hoe voeg ik een downloadlink toe aan een bestand in een Cursus?
Next Article Hoe voeg ik een link naar een Assignment/Discussion/Quiz toe aan mijn Content?