Instructor Support for Educational Systems

Hoe organiseer ik de Course Home van een vak?

Updated on

In dit artikel kun je lezen wat er is te vinden op de Course en hoe je deze kunt organiseren.

Door te klikken op een cursus op je persoonlijke startpagina wordt je doorgestuurd naar de Course Home van de desbetreffende cursus: de cursus startpagina. Course Home bevat een aantal voorafbepaalde widgets.

1. De Welcome Banner is de afbeelding bovenaan je Course Home. De banner is een visuele representatie van jouw cursus, dus kies een afbeelding die de inhoud van je cursus goed reflecteert. Om te leren hoe je de Welcome Banner kunt aanpassen, zie Hoe pas ik een cursus afbeelding aan?.

2. De Visual Table of Contents laat de modules zien onder Content. Je kan direct klikken op de frames om te navigeren naar de module.

3. Bij Announcements kan de docent berichten plaatsen voor studenten, zoals een welkomst-bericht aan het begin van het semester, veranderingen in het cursusschema (zoals tijd en locatie), belangrijke nieuwe cursusinhoud (literatuur, opdrachten, quizzen, et cetera), of naderende deadlines. De artikelen over Announcements laten je zien hoe je deze berichten kunt aanmaken en beheren.

4. De Calendar widget laat alle aankomende evenementen zien, zoals deadlines en handmatig-toegevoegde afspraken. Deze zijn zichtbaar in de vorm van een lijst onder Upcoming Events. In de artikelen over Kalender kun je leren hoe je de Calender kunt instellen.

Vormgeving modules

Hou de tekst in de  beschrijving van de verschillende modules kort en to the point. De beschrijving van de module wordt automatisch getoond wanneer je op de 'i' linksboven in de module klikt. Hou de beschrijving korter dan 50 woorden zodat het past in het vak.

Ook de grote van de foto's binnen de beschrijving van een module maakt uit. Een foto die geplaatst wordt in de module beschrijving zou 754 pixels breed bij 400 pixels hoog (of groter) moeten zijn zodat het er netjes uit ziet in de widget. Dit kan aangepast worden door op je rechtermuisknop te klikken op de afbeelding en dan op image te klikken. We raden je aan op een .jpg file te gebruiken. De widget support echter ook .png en .svg.

Previous Article Wat zijn Replace Strings en hoe gebruik ik het?
Next Article De naam /code / semester van mijn cursus klopt niet, wat kan ik doen?