Instructor Support for Educational Systems

Hoe maak ik een discussietopic aan per groep?

Updated on

In dit artikel kun je lezen hoe je discussietopics kunt maken voor groepen vanuit de tool Groups.

Je kan Groups gebruiken om studenten binnen de cursus te verdelen in groepen en ze de mogelijkheid te geven over verschillende topics te discussiëren. Je kan ook elke student een eigen groep geven (met één groepslid) en een discussie-topic zodat ze een blog of dagboek kunnen bijhouden. 

Je kan discussietopics alleen linken naar een bepaalde groep als geen enkel ander forum is gelinkt met die groep. 

Meer informatie over groepen en links naar andere handleidingen over groepen kunnen gevonden worden in het artikelen over Groups.

 • Navigeer naar de Course Tools in de navigatiebalk van de cursus.
 • Klik op Course Admin.
 • Klik op Groups. Je wordt doorgestuurd naar de Groups startpagina.
 • Wil je een nieuwe Group aanmaken? Lees de instructies in de handleiding Hoe maak ik groepen?
 1. Gebruik het drop-down menu onder View Categories om een Group Category te selecteren waar je een discussietopic aan wilt toevoegen (de afbeelding hierboven laat zien dat de groep Lecture is geselecteerd en bestaat uit twee groepen van studenten).
 2. Klik het pijltje naast de naam van de groep.
 3. Klik Edit Category.


 1. Scroll naar beneden en vink Set up discussion areas aan (onder Additional Options). Meerdere opties worden nu beschikbaar.
 2. Selecteer van het drop-down menu onder Forum bij welk forum je het discussietopic wilt toevoegen. Je kan ook een nieuw forum creëren door te klikken op [New Forum].
 3. Selecteer Create new topic als je nieuwe discussietopics wilt aanmaken voor groepen binnen de groepscategorie. Als je een nieuwe thread wilt aanmaken binnen een bestaande topic voor de groepscategorie, selecteer Attach to existing topic.
 4. Klik Save.
 1. Kies uit:
  • Create one topic per group: als je een discussietopic wilt creëren per group binnen een groepcategorie. (Bijvoorbeeld: De groepcategorie Lecture bevat twee groepen, wat betekent dat deze optie twee topics creëert: een voor groep 1 en een voor groep 2. Als je ervoor kiest om verschillende topics te maken voor elke groep, dan is het mogelijk om bepaalde topics zichtbaar te maken voor specifieke groepen. Met deze optie zien studenten niet de topics van andere groepen).
  • Create one topic with threads separated by group: als je een topic wilt aanmaken in een forum maar met verschillende threads for elke groep (studenten van de ene groep zijn niet in staat om de threads te zien die door andere groepen zijn aangemaakt).
 2. Geef de topics een titel en een beschrijving indien gewenst.
 3. Klik op Create and Next (of op Add another om een aanvullend discussietopic te maken). 

Je krijgt nu een overzicht van de veranderingen die je hebt aangebracht.

 • Klik Done.

Hierna kom je terug op de Edit Category pagina. 

Onderaan de pagina zie je de titel Existing Workspace en daaronder staan de Discussion(s) die je hebt aangemaakt. (In het voorbeeld is maar één discussietopic aangemaakt: Lecture Group  Discussion: The Supergreens Showdown.) 

 1. Klik (een van) de link(s) om het discussietopic te bewerken. Je wordt herleid naar de Edit topic pagina in Discussies, waar je je topics verder kan personaliseren. Je kan kiezen uit:
  • anonieme berichten toestaan, een cijfersysteem toevoegen of een topic een begin- en einddatum geven;
  • restricties toevoegen aan het topic;
  • het topic beoordelen, en zo ja, hoe je dat wilt vormgeven. 
 2. Klik Save om terug te keren naar de overzichtspagina van de groepscategorie waar je het discussietopic voor hebt aangemaakt.

De kolom Discussions laat zien of er discussietopics aan jouw groep(en) zijn gelinkt. Klik op de naam van het topic om het te openen (de afbeelding hierboven laat zien dat de twee groepen, Group 1 en Group 2, binnen de groepscategorie Lecture, beiden een discussietopic hebben. Als je er op klikt, kan je het topic bekijken).

De groepsdiscussies zijn ook zichtbaar onder Discussions. Je kan gemakkelijk de discussietopics en/of threads bewerken

Discussietopics voor groepen kunnen ook worden aangemaakt bij het creëren van een nieuw topic in Discussions. Bij het aanmaken van een nieuw topic kan je onder Topic Type kiezen of iedereen in de cursus toegang krijgt tot dit topic (Open topic) of dat alle studenten het topic kunnen zien, maar alleen in het topic de threads kunnen zien van de groep waar ze bij horen (Group or section topic). Zie  ook het artikel Hoe maak ik een Topic op een Discussion Forum?

Previous Article Welke instellingen en restricties kan ik toevoegen aan Discussion Forums en Topics?
Next Article Hoe koppel ik een Grade Item aan een Discussion topic?