Instructor Support for Educational Systems

Introductie tot Brightspace Grades

Updated on

Als een Instructor kan je bepalen hoe je je Gradebook indeelt, zodat je het Grading System en de Grade Scheme kan aanpassen naar wat het beste past bij jouw aanpak van de cursus. Je kunt kiezen hoe je cijfers weergeeft aan studenten, hoe cijfers te actualiseren in het gradebook en hoe je om wilt gaan met onbecijferde items. Je kunt Grade Items creëren voor projecten, opdrachten, discussies, quizzes, etc. om ze te plaatsen in je gradebook.

In dit artikel vind je de aanbevolen te volgen stappen om het Gradebook in te stellen, een korte introductievideo over grades en de basis Termen en Definities.

Korte introductievideo over grades

Deze video is alleen beschikbaar in het Engels.

Termen en Definities

Gradebook

Je vindt het gradebook onder Grades in je cursus. Een gradebook bevat je grading system, cijferberekeningen, grade scheme, grade items, en view en display opties. Grade items in je Gradebook representeren al het werk van studenten dat je wilt evalueren in de cursus. Elke cursus begint standaard met een leeg gradebook , tenzij je een gradebook van een andere cursus hebt gekopieerd. 


Grading Systeem

Het grading-systeem bepaalt hoe de grade items in je gradebook bijdragen aan studenten hun final grades. 

Er zijn drie opties:

  • Grade items tellen als een percentage van een eindwaarde van 100%.
  • Grade items kunnen een bepaald aantal punten waard zijn die opgeteld worden voor het eindcijfer. 
  • Je kunt een eigen formule maken voor hoe de grade items optellen tot een eindcijfer. 

Zie hier voor meer informatie over en het gebruik van Grading-Systemen

Grade Items

Simpel gezegd is alles wat een cijfer krijgt een grade item. Bijvoorbeeld, een quiz, een opdracht, een project of zelfs iedere vraag in het eindtentamen; dit zijn allemaal voorbeelden van items. Studenten zullen een cijfer zien voor elk van hun items. 

Zie hier voor meer informatie over en het gebruik van Grade Items.

Grade Category

Grade categorieën organiseren en groeperen aan elkaar gerelateerde grade items in secties in het gradebook. Als voorbeeld: een 'Schrijfopdrachten' grade-categorie om opdracht-items te groeperen en een 'Deelname' grade-categorie om discussie items te groeperen.

Zie hier voor meer informatie over en het gebruik van Grade Categories

Grade Scheme

Een grade scheme is niets meer dan een beoordelingsschema. Het transformeert puntwaardes naar cijfers. Elke puntwaarde heeft zijn eigen omvang van acceptabele grades en een symbool, zoals een numerieke waarde, letter, of tekstuele beschrijving om het te representeren. Je kunt de Leiden grade schemes gebruiken of je eigen grade schemes maken.

Zie hier over en het gebruik van Grade Schemes.

Previous Article Grades: Een overzicht en korte video's
Next Article Het kiezen van een Grade Scheme