Instructor Support for Educational Systems

Awards toevoegen en aanmaken

Updated on

In dit artikel kun je lezen hoe je een award kunt toevoegen of maken voor jouw cursus. Er is ook een video beschikbaar, waarin je kunt zien hoe je een award kunt aanmaken.

Hoe voeg ik een Award toe aan mijn cursus?

 • Navigeer naar Course Tools in de navigatiebalk van de cursus. 
 • Klik op Course Admin en vervolgens op Awards onder Assessment. Je landt op het tabblad Classlist Awards, waar je een overzicht ziet van de studenten in je cursus en de aan hen toegekende awards. 

1. Klik op Course Awards (tweede tabblad). Hier staan alle awards die je al gebruikt in deze cursus. 

2. Klik op Add Award To Course om een nieuwe award te maken en/of toe te voegen aan je cursus. 

Je ziet een overzicht van bestaande awards die je kunt toevoegen aan je cursus. Dit zijn awards die je al eerder hebt gemaakt, of die collega's bijvoorbeeld hebben gemaakt en open hebben gesteld voor andere docenten. 

 1. Als er al veel awards zijn, gebruik dan Search awards om snel de gewenste award te vinden.
 2. Vink Show Only Awards I Created aan als alleen je eigen awards wilt zien.
 3. Als je een bestaande award wilt toevoegen aan je cursus, vink deze dan aan.
 4. Klik vervolgens op Add. Awards die je al hebt toegevoegd aan je cursus, hebben een vinkje.
 5. Klik op Create om een nieuwe award aan te maken. Je navigeert naar de New Award pagina.

Hoe maak ik een nieuwe Award voor mijn cursus aan?

1. Geef de award een titel onder het kopje Name

2. Vul onder Description in wat de award inhoudt, oftewel waarom studenten deze award verdienen. NB: studenten kunnen deze beschrijving zien. 

3. Vul bij Criteria in wat de student heeft moeten doen om deze award te verdienen.

4. Vul onder Availability in wie deze award kan gebruiken:

Make this award available to all of my courses: alleen jij kunt de award gebruiken in al je cursussen.

Make this award available to other creators and their courses: andere docenten kunnen de award ook gebruiken in hun cursussen. NB: met deze optie kunnen alle docenten in Brightspace de award dus gebruiken en bewerken! Wij adviseren deze instelling niet te gebruiken.

Vink Restrict award to [huidige cursus] and its child org units aan als andere docenten deze award alleen kunnen gebruiken in de huidige cursus.

5.  Selecteer onder Expiry of de award kan verlopen:

Never: de award kan niet verlopen en blijft dus altijd zichtbaar voor de student.

Fixed Date: de award verloopt op de opgegeven datum om twaalf uur 's nachts. NB: als de award verloopt, wordt deze transparant voor de student.

Relative Time Period After Earning The Award: de award verloopt na een bepaalde tijd na de toekenning van de award. In het dropdownmenu selecteer je of het gaat om dagen (Days), weken (Weeks), maanden (Months) of jaren (Years) en in het invulveld vul je het aantal dagen/weken/maanden/jaren in.

Relative Day of Month: de award verloopt een bepaald aantal dagen en maanden na de toekenning van de award. NB: als je geen dag specificeert, dan verloopt de award op de laatste dag van de opgegeven maand.

6. Vink Notify Before Expiry aan als je wilt dat de student een bepaalde tijd voor de award verloopt een waarschuwing krijgt. In het dropdownmenu selecteer je of het gaat om dagen (Days), weken (Weeks), maanden (Months) of jaren (Years) en in het invulveld vul je het aantal dagen/weken/maanden/jaren in.

Als je de award beschikbaar maakt voor iedereen, kunnen alle docenten van Universiteit Leiden de award gebruiken en bewerken.

Als maker van awards heb je altijd toegang tot al de awards die je hebt aangemaakt, ongeacht in welke cursus je deze hebt aangemaakt. 

Een wijziging in een award die je in meerdere cursussen gebruikt, brengt dus wijzigingen met zich mee in al die cursussen! Als je een award bewerkt, wijzig je deze overal, ook op de plekken waar je de award al hebt gebruikt.

1. Onder Choose Award Image kies je de afbeelding voor je award:

 • Klik op From Existing Library om een afbeelding uit de database te gebruiken.
 • Klik op Upload New Icon om een afbeelding van je computer te gebruiken. NB: de optimale grootte van een afbeelding is 100x100 pixels.
 • Klik op Create your own image om een eigen nieuwe award te creëren. (Classic Badge Designer) 

2. Onder Issuer Information vul je in vanuit wie de award wordt toegekend:

 • Issuer Name: dit is degene die de award uitreikt. Als je de award met collega's deelt en/of deze gebruikt in meerdere cursussen, is het handig om een algemene naam te kiezen. Wij raden aan bij Issuer Name Universiteit Leiden in te vullen, maar je kunt bijvoorbeeld ook de naam van de opleiding of faculteit gebruiken.  
 • Issuer URL: deze staat standaard ingevuld op de juiste url (http://www.brightspace.com/).
 • Issuer Contact: deze staat standaard ingevuld op het juiste contact ([email protected]).

3. Vink Use this award in [huidige cursus] now om de award direct toe te voegen aan de huidige cursus. Als je hem nu niet toevoegt, kun je dit altijd later nog doen.

4. Klik op Save and Close om de award op te slaan en terug te keren naar de Course Awards pagina. Je ziet de nieuwe award in het overzicht staan.

Informatie video over het toevoegen en aanmaken van Awards

In deze video kun je zien hoe je een award kunt maken voor jouw cursus.

Deze video is gemaakt door Brightspace leverancier D2L. Sommige schermen kunnen er anders uit zien dan de Universiteit Leiden Brightspace omgeving. De video is alleen beschikbaar in het Engels.

Previous Article Wat zijn Awards en hoe ken ik ze toe?
Next Article Awards intrekken en bewerken