Instructor Support for Educational Systems

Hoe pas ik mijn account aan?

Updated on

Inhoudsopgave

In Account Settings kun je veel van de Brightspace weergave opties aanpassen. Deze instellingen zijn persoonlijk en hebben geen invloed op het uiterlijk van de cursus voor de studenten.

 • Algemene account instellingen zoals lettergrootte, tijdzone en instellingen voor andere applicaties kunnen worden aangepast in het tabje Account Settings.
 • De Discussions tab laat je de weergave en antwoord instellingen van de discussie forums aanpassen.

Account settings

 1. Klik op je naam in de minibar. Klik op Account Settings om het tabje Account Settings te openen.
 2. Lettergrootte kan in Brightspace worden aangepast onder Font Settings. Dit past echter niet de lettergrootte aan in afbeeldingen, documenten en objecten. Om de leesbaarheid van het font te verbeteren, klik op Use the OpenDyslexic font to improve readability.
 3. Dialog Settings laat je kiezen of je een dialoogvenster wil openen in hetzelfde scherm (Dialogs) of in een nieuw scherm (Pop-ups). Kies voor Pop-ups als je wilt dat de pagina simpel blijft. Dit wordt aangeraden als er met kleine schermen of ondersteunende technologie gewerkt wordt, zoals een scherm lezer of stem software.
 4. Het is mogelijk om uitgebreide tekstbewerkingsopties in de HTML-editor uit te schakelen. Schakel hiervoor het selectievakje in onder HTML Editor Settings. Dit wordt niet aanbevolen: behalve dat alle tekstbewerkingsopties worden uitgeschakeld, worden regeleinden niet meer herkend en is de HTML-broncode voor bestaande teksten zichtbaar!
 5. Met sommige Brightspace-functies wordt de tekst gemarkeerd als gelezen wanneer je eroverheen hebt gescrold. Onder Reading Content kun je dit voorkomen door het selectievakje 'Do not automatically mark items as read as the page scrolls' aan te vinken.
 1. Onder Video Settings kun je hulpprogramma's toestaan om video's te zien en af te spelen door het selectievakje Optimize video presentation for programmatically-driven assistive technologies aan te vinken.
 2. De tijd zone kan aangepast worden onder Time Zone.
 3. Klik op Save and Close onderaan de pagina om de veranderingen op te slaan en terug te keren naar de pagina waar je was voor het aanpassen van de Account Settings.

Discussions

Let op: er zijn meer opties beschikbaar onder het tabblad Discussions bij het navigeren vanaf een cursus naar Account Settings, dan vanaf het navigeren van uw persoonlijke startpagina naar Account Settings. Het is ook mogelijk om de discussie-instellingen te wijzigen via het menu Discussions in cursussen via het tabblad Course Tools.

 1. Navigeer naar de tab Discussions om de discussie instellingen aan te passen.
 2. Onder Personal Settings kun je persoonlijke instellingen aanpassen voor de discussies.
  • Door Always show the discussion list pane te selecteren, kun je altijd een overzicht van de discussie aan de linkerzijde van je scherm zien.
  • Door Include original post in reply onder Reply Settings te selecteren, wordt de originele post standaard toegevoegd in je antwoord.
  • Als je automatisch op de hoogte gehouden wilt worden van een thread de je gecreëerd hebt, kies dan de optie When creating a new thread, subscribe to the thread by default onder Subscription Settings.
 3. Het keuzemenu onder Org Unit Settings biedt de mogelijkheid deelnemers van een discussie toe te staan elkaars posts te beoordelen. Beoordelingen kunnen worden gevisualiseerd door middel van sterren, hoger/lager stemmen of alleen omhoog stemmen.
 4. Klik op Save and Close onderaan de pagina om de veranderingen op te slaan en terug te keren naar de pagina waar je was voor het aanpassen van de Account Settings.
Previous Article Hoe pas ik mijn profielfoto aan?
Next Article Hoe pas ik mijn e-mailnotificaties aan?