Instructor Support for Educational Systems

Hoe vervang ik een bestaand document?

Updated on

Soms kan het handig zijn een bestaand document te vervangen. Misschien wil je de syllabus updaten naar de versie van dit jaar, of een nieuwe versie van een tentamen toevoegen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit in één keer kunt doen,  zonder eerst de oude versie te verwijderen en daarna een nieuwe versie te uploaden. 

  • Navigeer naar Course Tools in de navigatiebalk van de cursus.
  • Klik op Course Admin.
  • Klik op Manage Files onder Site Resources.

Manage Files is de plek in Brightspace waar je een handig overzicht hebt van alle documenten in de cursus. Met Manage Files kan je de structuur van jouw bestanden nabouwen en de juiste bestanden uploaden, zodat je ze gemakkelijk in de cursusinhoud kan zetten. Als een document in Manage Files staat kun je dit bestand vervangen door een nieuw bestand te uploaden met exact dezelfde bestandsnaam.  Het document wat al in de cursusinhoud stond zal dan ook automatisch vervangen worden

  • Klik in de bovenste toolbar op Upload om nieuwe bestanden en folders te kunnen uploaden.
  • Upload het gewenste bestand, zorg ervoor dat de bestandsnaam van het nieuwe bestand overeenkomt met het te-vervangen bestand. 
  • Klik vervolgens op Save om op te slaan. Er zal automatisch een nieuw tabblad openen. 

Alle bestanden die je uploadt in Brightspace via Content (Upload/Create) worden automatisch geplaatst in Manage Files. Als je folders hebt aangemaakt in Manage Files, krijg je automatisch de optie om de bestanden direct in de juiste folders te plaatsen wanneer je ze uploadt naar Content.

Op het geopende tabblad zal de melding komen dat er al een document in Manage Files staat met dezelfde bestandsnaam. 

  • Door vinkje aan te klikken en vervolgens op Overwrite te klikken zal bestaande document vervangen worden. Als het bestand in de cursus geïntegreerd was zal deze ook automatisch vervangen worden. 
Previous Article Hoe pas ik de beschikbaarheid van mijn Content aan wanneer ik deze aanmaak of aanpas?
Next Article Korte video: Hoe plaats ik content?