Instructor Support for Educational Systems

Grade Items aanmaken

Updated on

In dit artikel leggen we uit wat Grade Items zijn, welke Grade Items je wanneer moet gebruiken en hoe je Grade Items kunt maken, afhankelijk van het beoordelingssysteem dat je hebt ingesteld.

Wat zijn Grade Items?

Grade Items in je cijferlijst vertegenwoordigen al het werk waarvoor je studenten in een cursus wilt beoordelen. Grade Items kunnen los in je cijferlijst voorkomen, of je kunt Grade Items koppelen aan beoordelingstools zoals discussies, quizzen en opdrachten. De cijfers en feedback die je invoert in die beoordelingstools, worden automatisch gesynchroniseerd met je cijferlijst.

Aan de slag met Grade Items

Nadat je het instellen van de Gradebook voor de eerste keer hebt voltooid met de Grade Setup wizard, kun je Grade Items maken, die naar wens in cijfercategorieën kunnen worden gegroepeerd.

Hoe maak ik een Grade Item aan in een Weighted Grading System?

ScreenSteps - Google Chrome

Navigeer eerst naar Grades > Manage Grades. Selecteer vervolgens New en klik op Item. Het onderstaande scherm verschijnt:

ScreenSteps - Google Chrome

Kies een Grade Item Type. In dit voorbeeld gaan we verder met het meest voorkomende type: Numeric.

ScreenSteps - Google Chrome
 1. Voer een naam voor de Grade Item.
 2. Optioneel: Kies een categorie.
ScreenSteps - Google Chrome
 1. Voer de waarde in waarvan je het item wilt laten beoordelen in Maximum Points.
 2. Voer de Weight (gewicht) % in waarvan je wilt dat het Grade Item bijdraagt aan het eindcijfer. Als je in de vorige stap een categorie hebt geselecteerd, wordt het gewicht dat je hier invoert een bijdrage aan de categorie.

Als het niet lukt om het gewicht in te voeren of te wijzigen, heb je bij het aanmaken van de cijfercategorie gekozen voor Distribute weight evenly across all items. Dit houdt in dat het gewicht van de Grade Items automatisch wordt ingesteld en niet handmatig kan worden aangepast. Kijk hier voor meer informatie over Grade Categories.

ScreenSteps - Google Chrome
 1. Optioneel: Selecteer deze optie als je wilt dat de cijfers van studenten het maximum aantal punten voor het item overschrijden.
 2. Optioneel: Selecteer Bonus als u bonuspunten wilt toestaan. Bonusitems maken geen deel uit van het maximale aantal punten dat een student kan behalen voor een categorie of eindcijfer, maar worden opgeteld bij het berekende (eind) cijfer. Houd er rekening mee dat studenten vanwege de bonuspunten geen hogere score kunnen halen dan het maximum, tenzij je Can Exceed hebt geselecteerd.
 3. Selecteer het gewenste Grade Scheme.
ScreenSteps - Google Chrome
 1. Optioneel: voeg een Rubric toe aan de Grade Item.
 2. Pas de Display Options aan.

Klik tenslotte op Save and Close and dat is alles!

Met Display Options en Setting Restrictions kun je bepalen wanneer en welke elementen van een Grade Item studenten kunnen zien.

Hoe maak ik een Grade Item aan in een Formula Grading System?

ScreenSteps - Google Chrome

Navigeer eerst naar Grades > Manage Grades. Selecteer vervolgens New en klik op Item. Het onderstaande scherm verschijnt:

ScreenSteps - Google Chrome

Kies een Grade Item Type. In dit voorbeeld gaan we verder met het meest voorkomende type: Numeric.

ScreenSteps - Google Chrome
 1. Voer een naam in voor de Grade Item
 2. Optioneel: Selecteer een Category om de je eigen grade item organisatie te structureren.
ScreenSteps - Google Chrome

Voer de waarde in waarvan je het item wilt beoordelen in Maximum Points.

ScreenSteps - Google Chrome
 1. Optioneel: Selecteer deze optie als je wilt dat de cijfers van studenten het maximum aantal punten voor het item kunnen overschrijden.
 2. Optioneel: Selecteer Bonus als je bonuspunten wilt toestaan. Bonusitems maken geen deel uit van het maximale aantal punten dat een student kan behalen voor een categorie of eindcijfer, maar worden opgeteld bij het berekende (eind) cijfer. Houd er rekening mee dat studenten vanwege de bonuspunten geen hogere score kunnen halen dan het maximum, tenzij je Can Exceed hebt geselecteerd.
 3. Selecteer het gewenste Grade Scheme.
ScreenSteps - Google Chrome
 1. Optioneel: Voeg een Rubric toe aan de Grade Item.
 2. Pas de Display Options aan naar wens.

Klik als laatste op Save and Close en je bent klaar!

Welke Grade Items kan ik gebruiken?

Er zijn zes verschillende soorten Grade Items. We raden echter aan om er maar drie te gebruiken.

De volgende twee grade items kunnen worden gekoppeld aan een beoordelingstool en kunnen worden gebruikt bij de berekening van het eindcijfer:

 • Numeric: Beoordeel studenten door een waarde toe te kennen uit een bepaald totaal aantal punten.
 • Selectbox: Je kunt studenten beoordelen met een Grade Scheme of scale, bijvoorbeeld A, B, C; Pass / Fail; of een ander Scheme dat je wilt gebruiken.

De volgende Grade Item kan niet worden gekoppeld aan een beoordelingstool, maar kan worden gebruikt bij de berekening van het eindcijfer in Formula Grading Systems:

 • Formula: Gebruik Formula Grade Items om studenten automatisch te beoordelen met behulp van een aangepaste formule op basis van prestaties in andere Grade Items.

Enkele veelvoorkomende soorten beoordelingen en de bijbehorende Grade Item types:

Beoordelingstype Grade Item type
Examen - 100pt Numeric
Presentatie - 10pt Numeric
Practicum - Pass/Fail Selectbox + Pass/Fail Grade Scheme
Aanwezigheid - Yes/No Selectbox + Custom Grade Scheme
Midterm MC vragen - 25 pt
Numeric
Midterm essay vragen - 25 pt
Numeric
Midterm MC en Essay totaal - 45 pt
Formula, bijv. Midterm MC + Midterm Essay
OF een Grade Category met de optie: Distribute weights by points across all items in the category
Bonus punt als de aanwezigheid hoger was dan 75 %
Formula, bijv. als waarde van Grade Items Attendance 1-10 is 75 of meer, voeg dan +1 punt toe.

Andere Grade Item types

De onderstaande Grade Items kunnen niet worden gekoppeld aan een beoordeling en tellen ook niet mee voor het eindcijfer van studenten. Daarom raden we het gebruik van onderstaande Grade Items af:

 • Text: Gebruik text grade items om opmerkingen te plaatsen die niet meetellen voor de eindcijfers van leerlingen. Gebruik in plaats hiervan algemene feedback.
 • Pass/Fail: Je kunt studenten beoordelen met behulp van een eenvoudig pass/fail grade scheme. Let op dat je items met berekende cijfers niet kunt koppelen aan beoordelingstools zoals discussies, quizzen en opdrachten. Gebruik in plaats hiervan de Selectbox Grade Item + the Pass/Fail Grade Scheme. 
 • Calculated: meerdere grade items toe voegen. Hetzelfde kan worden bereikt door een categorie te gebruiken. Het kan niet worden gekoppeld aan opdrachten en ook niet in berekeningen van het eindcijfer. Gebruik in plaats hiervan de Formula Grade Item.
Previous Article Grade Categories aanmaken
Next Article Herkansingen instellen in een Gradebook