Instructor Support for Educational Systems

Werken met Grades en Medischonderwijs

Updated on

In dit artikel is te lezen over het gebruik van Medischonderwijs in de cursus en het registreren van cijfers uit de Medischonderwijs-tool in de Brightspace Gradebook.

Kijk hier voor meer informatie over:

Inhoudsopgave

Hoe registreer ik cijfers uit Medischonderwijs in Brightspace?

1. Plaats eerst een module Medischonderwijs in je cursusinhoud.

2. Het Grade item zal automatisch aangemaakt worden,

Hoe wijzig ik de instellingen van het cijferitem nadat ik het cijfer heb gemaakt?

Wil je het cijferitem (tijdelijk) verbergen voor je leerlingen? Klik op de pijl naast de naam en selecteer Hide (verbergen) voor gebruikers.

Nadat het cijferitem is gemaakt, zie je het bijbehorende cijferitem onder Grades > Manage Grades. Zoals je kunt zien, wordt het cijferitem gemaakt met de volgende instellingen:

1. De naam van het grade item is hetzelfde als de naam van de e-module die is aangemaakt. 

  • Als je de naam van het cijferitem wilt wijzigen, klik dan op de pijl > Edit en verander de naam naar wens.

2. Het type cijferitem is altijd numeriek

  • Je kunt het type cijferitem niet wijzigen.
  • Als je liever een voldoende/onvoldoende dan een numeriek cijfer wilt gebruiken, hoef je alleen het cijferoverzicht van dit specifieke cijferitem te wijzigen. Kijk hier voor meer informatie.

3. Als je op de pijl klikt, kun je zien aan welke External Tool Link, hier de Medischonderwijs-link, dit cijferitem is gekoppeld.

  • Je kunt de koppeling van External Learning Tools cijferitems niet wijzigen.

4. Standaard wordt een Medischonderwijs-link aangemaakt met 100 punten. Medischonderwijs en Brightspace communiceren met elkaar op een schaal van 100 punten.

  • Je kunt het maximaal aantal punten wijzigen naar 10. Je kunt het ook laten staan op 100.
  • Maak je geen zorgen! In beide gevallen zal Brightspace het gegeven cijfer omrekenen naar een 10-puntenschaal voor het grade scheme van het betreffende cijferitem. Kijk hier voor meer informatie.

5. Standaard telt een Medischonderwijs-link niet mee voor de berekening van het eindcijfer, daarom staat het gewicht op 0.

  • Als je WEL wilt dat dit cijfer invloed heeft op het eindcijfer, klik dan op de pijl > Edit en verander het gewicht zoals gewenst, bijv. 10%.

Hoe stel ik herkansingen Medischonderwijs in?

We raden je aan om 2 aparte Medischonderwijs-links aan te maken, waarmee je 2 aparte cijferitems in de Brightspace Gradebook krijgt. Hierdoor houd je beide cijfers gescheiden.

Als sowieso wilt dat het herkansingscijfer de eerste poging overschrijft, laat de student dan de toets opnieuw afleggen via dezelfde link. Je behoudt dan alleen het meest recente cijfer.

Medischonderwijs en cijfers, veelgestelde vragen

Hoe verwijder ik een cijferitem dat is gekoppeld aan een Medischonderwijs test?

Je moet eerst de Medischonderwijs-link volledig verwijderen voordat je het cijferitem kunt verwijderen. Helaas is er momenteel geen andere manier om het cijferitem te verwijderen.

Kijk hier voor een stapsgewijze handleiding over het verwijderen van een externe tool-link, zoals Medischonderwijs, uit je cursus.

Hoe verwijder ik een Grade item dat is gekoppeld aan een External Learning Tool?

Kan ik Medischonderwijs gebruiken zonder een cijfer in de cijferlijst te registreren?

Als een Medischonderwijs-module een cijfer registreert, wordt dit altijd naar de Brightspace-cijferlijst gestuurd. Natuurlijk zijn er enkele Medischonderwijs modules die geen toets bevatten. Daarom wordt voor deze modules geen cijferitem aangemaakt.

Tip! Hoewel cijfermodules van Medischonderwijs automatisch een cijferitem aanmaken, kun je de cijfers voor je studenten verbergen. Op die manier ziet alleen jij als docent de cijfers.

Welk cijfer wordt geregistreerd in de cijferlijst?

Medischonderwijs stuurt altijd het meest recente cijfer naar Brightspace. Dit betekent dat als een student de module opnieuw doet, het cijfer in Brightspace wordt overschreven met het meest recente cijfer.

Previous Article Hoe werkt Remindo met Grades?
Next Article Hoe verwijder ik een Grade item dat is gekoppeld aan een External Learning Tool?