Instructor Support for Educational Systems

Het kiezen van een Grade Scheme

Updated on

Als je een Grade Category of Grade Item aanmaakt, moet je altijd een Grade Scheme instellen. In dit artikel leggen we uit wat een Grade Scheme is, welke Grade Schemes er standaard beschikbaar zijn en hoe je je eigen Grade Scheme kunt maken.

Zie hier een video over Grade Schemes.

Wat is een Grade Scheme en wat doet het?

Grade Schemes zijn organisatorische schema's die het beoordelen begrijpelijk maken voor de docent en studenten op Brightspace. Omdat Brightspace met percentages rekent, moet aan deze percentages een 10-puntsschaal of letterwaarde worden toegekend. Dit kan door middel van het instellen van een Grade Scheme.

Kort gezegd: met Grade Schemes is het mogelijk om te bepalen waarop cijfers worden geregistreerd. Je kunt beslissen of de cijfers moeten worden getoond in een symbool, tekst of naar boven moeten worden afgerond tot een bepaald percentage.

Welke Grade schemes zijn er standaard beschikbaar?

ScreenSteps - Google Chrome

Indien je een A-F Grade Scheme wil gebruiken, kies dan voor Leiden Scheme A to F.

  • Leiden Scheme A to F is een Grade Scheme met letterwaarden, waarbij percentages worden weergegeven als lettercijfers
  • Leiden Scheme Pass/Fail is een scheme dat je kunt gebruiken in combinatie met een Selectbox Grade Item.
  • Leiden Scheme_Partial Grade_Rounded off at 0.1_Pass 5.5 is in alle cursussen als standaardscheme ingesteld. Je kunt het standaardscheme van de cursus echter wijzigen in Stap 4: Kies standaard (default) Grade Scheme. De cijfers in deze regeling hebben een waarde tussen 1 en 10 en worden afgerond op 0,1 (ook tussen 5,0 en 6,0). Een student slaagt voor de toets als het cijfer 5,5 of hoger is.
  • Voor de Final Grade Calculation kun je kiezen uit een van de Leiden Scheme_ Final Grade schemes: we bieden drie typen, waarbij alle cijfers tussen de 1-10 liggen. Het verschil tussen de drie final grade schemes is de afronding: je kunt kiezen tussen 0,1, 0,5 of 1,0. Kies welke binnen jouw faculteit is afgesproken.

Maak jouw eigen Grade Scheme aan

Mochten de beschikbare Leiden Grade Schemes niet voor jou werken, dan kan je je eigen scheme aanmaken. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je jouw eigen Grade Scheme kunt maken.

Deze video is alleen beschikbaar in het Engels.

Video over Grade Schemes

Deze video is alleen beschikbaar in het Engels.

ScreenSteps - Google Chrome
Previous Article Introductie tot Brightspace Grades
Next Article Voorbeeld Gradebook: Weighted Grading System