Instructor Support for Educational Systems

Hoe werkt Remindo met Grades?

Updated on

In dit artikel wordt alles uitgelegd over wat je moet weten over het gebruik van Remindo in een cursus en over het registreren van cijfers van de Remindo-tool in het Brightspace Gradebook.

Kijk hier voor meer informatie over:

Hoe registreer ik cijfers van Remindo in Brightspace?

  1. De eerste stap is het plaatsen van een Remindo-test in de cursusinhoud.
  2. Wacht vervolgens tot een student de toets heeft afgerond, of schrijf een collega in als dummy-student voor de cursus en laat hem/haar de toets doorlopen. Dit zal het aanmaken van het cijferitem (grade item)activeren.

Let op! Als je ervoor hebt gekozen te wachten tot een leerling het maken van het cijferitem activeert, wil je misschien de instellingen van het cijferitem wijzigen voordat je de toetsen in Remindo beoordeelt.

Hoe wijzig ik de instellingen van het cijferitem nadat ik het cijfer heb gemaakt?

Wil je het cijferitem (tijdelijk) verbergen voor je leerlingen? Klik op de pijl naast de naam en selecteer Hide from users (verbergen voor studenten).

Nadat het cijferitem is gemaakt, zie je het bijbehorende cijferitem onder Grades > Manage Grades. Zoals je kunt zien, wordt het cijferitem gemaakt met de volgende instellingen:

1. De naam die je hebt ingevoerd terwijl je de link aanmaakte via Hoe voeg ik Remindo toe aan mijn cursus en in de content?

  • Als je de naam van het cijferitem wilt wijzigen, klik dan op de pijl > Edit en verander de naam naar wens.

2. Het type cijferitem is altijd numeriek

  • Je kunt het type cijferitem niet wijzigen.
  • Als je liever een voldoende/onvoldoende dan een numeriek cijfer wilt gebruiken, hoef je alleen het cijferoverzicht van dit specifieke cijferitem te wijzigen. Kijk hier voor meer informatie.

3. Als je op de pijl klikt, kun je zien aan welke External Tool Link, hier dus de Remindo-link, dit cijferitem is gekoppeld.

  • Je kunt de koppeling van de External Learning Tool cijferitems niet wijzigen.

4. Standaard wordt een Remindo-link aangemaakt met 100 punten. Remindo en Brightspace communiceren met elkaar op een schaal van 100 punten.

  • Verander de 100 punten niet.
  • Maak je geen zorgen! Als je in Remindo een 7,5 invult, registreert Brightspace een 75 voor deze student en zal het cijferoverzicht je 100-puntenschaal omzetten naar een 10-puntenschaal. Kijk hier voor meer informatie.

5. Standaard telt een Remindo-link niet mee voor de berekening van het eindcijfer, daarom staat het gewicht op 0.

  • Als je WEL wilt dat dit cijfer invloed heeft op het eindcijfer, klik dan op de pijl> edit en verander het gewicht zoals gewenst, bijv. 10%.

Hoe moet ik een Remindo-herkansing instellen?

We raden je aan om 2 aparte Remindo-links aan te maken, waarmee je 2 aparte cijferitems in de Brightspace Gradebook krijgt. Hierdoor houd je beide cijfers gescheiden.

Als sowieso wilt dat het herkansingscijfer de eerste poging overschrijft, laat de student dan de toets opnieuw afleggen via dezelfde link. Je behoudt dan alleen het meest recente cijfer.

Houd er rekening mee dat je mogelijk specifieke instellingen in Remindo moet instellen om dit te bereiken. Neem contact op met het ICTO-team van je faculteit als je meer informatie wilt over de functionaliteiten binnen Remindo.

Remindo & Grades FAQ

Hoe verwijder ik een cijferitem dat is gekoppeld aan een Remindo-toets?

Je moet eerst de Remindo-link volledig verwijderen voordat je het cijferitem kunt verwijderen. Helaas is er momenteel geen andere manier om het cijferitem te verwijderen.

Kijk hier voor een stapsgewijze handleiding over het verwijderen van een externe tool-link, zoals Remindo, uit je cursus.

Kan ik Remindo gebruiken zonder een cijfer in de cijferlijst te registreren?

Helaas is dat nog niet mogelijk. 

Hoewel het mogelijk is met andere tools, zoals Pitch2Peer, werkt de integratie tussen Remindo en Brightspace een beetje anders. Remindo maakt altijd automatisch een cijferitem per link aan.

Tip! Hoewel Remindo automatisch een cijferitem maakt, kunt je de cijfers voor de studenten verbergen. Op die manier ziet alleen jij, als docent, de cijfers.

Welk cijfer wordt geregistreerd in de cijferlijst?

Remindo stuurt altijd het meest recente cijfer naar Brightspace. Dit betekent dat als je een student in Remindo een 7 geeft, maar achteraf het cijfer van diezelfde toets wijzigt, het cijfer in Brightspace wordt overschreven met het meest recente cijfer, bijv. een 8.

Previous Article Cijfers bekijken van studenten die zich hebben uitgeschreven voor een cursus
Next Article Werken met Grades en Medischonderwijs