Instructor Support for Educational Systems

Turnitins Similarity scores interpreteren

Updated on

In dit artikel leggen we uit hoe u Turnitin similarity scores kunt interpreteren vanuit het similarity report. Dit artikel heeft de volgende structuur:


Het similarity report beoordelen

Om het similarity report te vinden:

  1. Ga naar opdrachten
  2. Ga naar de opdracht waarvan u het similarity report wil zien
  3. De kolom Turnitin Similarity laat alle gegenereerde reports zien
  4. Als u een similarity report wil openen, klik dan op het percentage in de Turnitin Similarity kolom. Een nieuw venster opent.

Hoe werkt het similarity report?

De door de studenten ingeleverde opdrachten worden vergeleken met alles dat zich in de Turnitin database bevindt. Deze database bestaat uit internet inhoud, reeds in Turnitin ingeleverde opdrachten, wetenschappelijke publicaties, etcetera. Als er overeenkomsten worden gevonden met passages uit de database dan zullen deze worden aangemerkt in het similarity report. Similarity reports geven een overzicht van de stukken tekst in de ingeleverde opdracht die overeenkomsten vertoont met tekst uit de database.

Een hoge score betekent niet per definitie dat er plagiaat is gepleegd. Overeenkomsten kunnen ook komen door het juiste gebruik van citaten. Als instructor of er daadwerkelijk sprake is van plagiaat.

De kleuren in de Turnitin Similarity kolom geven het niveau van overeenkomst aan. Hierdoor kunt u snel zien of er veel of weinig overeenkomsten zijn gevonden.

  • Blauw: Geen overeenkomstige tekst gevonden
  • Groen: Eén woord tot 24% overeenkomstige tekst
  • Geel: 25-49% overeenkomstige tekst
  • Oranje: 50-74% overeenkomstige tekst
  • Rood75-100% overeenkomstige tekst

Het gedetailleerde report bekijken

Na klikken op het percentage in de Turnitin Similarity kolom, kunt het uet similarity rapport details bekijken. In het rapport ziet u de tekst waarvoor overeenkomsten zijn gevonden gehighlight. De gehighlighte passages hebben een nummertje wat verwijst naar de bron(nen) waarin de overeenkomst gevonden is. Als u op het nummertje klikt kunt u de bron publicatie zien en beoordelen of de overeenkomst plagiaat betreft.

Previous Article Hoe regenereer ik een Similarity Report?
Next Article Maak je eigen Quickmarks-set en gebruik deze standaard voor het evalueren van opdrachten in Feedback Studio