Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands TurnitinHoe maak ik een Turnitin Assignment?

Hoe maak ik een Turnitin Assignment?

 • Ga naar Course Tools in de navigatiebar van je cursus
 • Klik op Assignments
 • Klik op New Assignment.

Basiseigenschappen van de Turnitin-opdracht

 1. Geef je Turnitin Assignment een titel.
 2. Voeg een eventuele beschrijving toe.
 3. Voeg eventuele bijlagen toe.

Submission-instellingen voor de Turnitin-opdracht

Met de onderstaande instellingen zullen originaliteit reporten automatisch worden uitgevoerd, zodat plagiaat scores onmiddelijk zichtbaar zijn en je aan de evaluatie van de Assignment kan beginnen.

 1. Selecteer File submission als Submission type
 2. Selecteer one file  onder het kopje Files Allowed per Submission
 3. Selecteer only one submission allowed onder het kopje Submissions

Er kunnen natuurlijk gevallen zijn waarin je meer inzendingen per student wilt toestaan, maar dit betekent dat je zelf wat werk moet doen voordat je kunt beginnen met het evalueren van feedback. Op dit moment werken we aan de documentatie voor deze specifieke gevallen. Lees het artikel Alles over Turnitin om te zien welke documentatie voor welke speficifieke gevallen er bestaan.

Mocht je vragen hebben over Turnitin of andere zaken, neem dan contact op met ons via the Helpdeskportal.

Evaluatie en feedback instellingen voor de Turnitin-opdracht

Als je het cijfer gegeven door Turnitin wilt gebruiken in het Brightspace Gradebook, is dat mogelijk met de volgende instellingen:

 1. Vul onder Score Out Of het getal 100 in
 2. Kies het desbetreffende Grade Item onder het kopje Grade Item

Wist je dat Feedback Studio geen decimale getallen accepteert? Daarom moet je een score van 100 invoeren in plaats van 10. Op deze manier kun je een inzending beoordelen met bijvoorbeeld 85 van de 100 die worden omgezet naar een 8,5 in de Brightspace Gradebook.

Zoals je kunt zien in het voorbeeld van de studentenweergave hierboven, zien studenten alleen een cijfer op een schaal van 0-10.

Vul een due-date/vervaldatum in

Om er zeker van te zijn dat Turnitin Similarity scores altijd worden meegeteld, adviseren wij om altijd een Due Date in te stellen. Daarnaast helpen due dates om duidelijke deadlines aan de studenten te geven. Due dates zullen automatisch zichtbaar worden in de Calendar. 

Wees je bewust dat studenten na de due date wel de mogelijkheid hebben om alsnog een opdracht in te leveren. Je zult in het overzicht wel zien wie er na de datum en dus te laat heeft ingeleverd. Je kunt deze informatie gebruiken (bijv. hoeveel uur te laat) als je dit wilt gebruiken om het cijfer te bepalen. 

Een van de voordelen van het toestaan van inzendingen na de deadline, is dat je hun werk nog steeds op plagiaat kunt controleren en hun submission kunt beoordelen / archiveren. Dit is ook minder werk dan de stappen die u zou moeten nemen als u namens een student een bestand moet indienen bij Turnitin.com.

In het geval je echt niet wilt dat studenten na de deadline iets inleveren, kijk dan hier hoe je de toegang tot Turnitin-opdracht kunt beperken.

 1. Ga naar Restrictions
 2. Vink Has Due Date aan en vul de gewenste inleverdatum in.

Hoe werkt de Availability?

De Availability geeft controle over wanneer de studenten toegang hebben tot de Assignment en de gepubliceerde feedback van de Assignment. Lees hier voor meer informatie over de toegang en restricties tot Turnitin Assignment.

Ten slotte, schakel Turnitin in

 1. Navigeer naar Turnitin tab.
 2. Vink Enable GradeMark aan.
 3. Laat Automatically Sync staan bij Transfer, anders worden de cijfer niet doorgegeven aan het Brightspace Gradebook.
 4. Optioneel: Vink Display aan als je wil dat de studenten hun plagiaat score kunnen zien nadat je feedback is geplaatst. 
 5. Klik More Options in Turnitin om er zeker van te zijn dat je persoonlijke instellingen correct staan zoals beschreven in dit artikel: Controleer je persoonlijke Turnitin instellingen.
  • Lees dit artikel over More Options in Turnitin.

In de meeste gevallen hoef je alleen het eerste vakje aan te vinken en ben je klaar. We raden ten zeerste aan om de instellingen voor Transfer of Frequency niet te wijzigen, tenzij je elke inzending zelf handmatig in Turnitin wilt indienen.

Mocht je hierover vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het Helpsdeskportal.