Cursus Life Cycle voor Instructeurs

De cursus Life Cycle omvat de fasen die een cursus in Brightspace doorloopt. De fasen bepalen welke rollen toegang hebben tot de cursus.


Dit artikel legt uit:

De verschillende stadia

Hoe kan ik de cursusfasen onderscheiden?

Hoe kan ik een cursus voor studenten openen en/of sluiten?

De verschillende stadia

De standaardfasen (default phases) zijn:

1. Toekomstige cursus: cursus is actief, de startdatum ligt in de toekomst.

  • In deze fase wordt de cursus voorbereid op onderwijs. De cursus is niet toegankelijk voor studenten, maar docenten hebben wel toegang tot de cursus.

2. Open cursus: cursus is actief en de startdatum is verstreken.

  • In deze fase vindt onderwijs plaats, zowel docenten als studenten hebben toegang tot de cursus.

3. Afgelopen cursus: cursus is actief, maar de einddatum is verstreken.

  • In deze fase is het onderwijs gestopt. De cursus is niet toegankelijk voor studenten, maar docenten hebben wel toegang tot de cursus.

4. Inactieve cursus: cursus is ingesteld op inactief door de betreffende faculteit.

  • In deze fase is de cursus niet meer zichtbaar of toegankelijk voor instructeurs.
  • Alleen Facultaire Admins of Centrale Admins hebben toegang tot de cursus.

Houd er rekening mee dat op dit moment geen cursussen standaard op inactief worden gezet. In de toekomst zullen cursussen op inactief worden gezet voor archiveringsdoeleinden, maar het proces is nog in ontwikkeling.

Mocht je een cursus in het overzicht missen die je eerder kon zien/openen, neem dan contact op met het Brightspace support team.

Hoe kun je de cursusfasen van elkaar onderscheiden?

Gebruikers met een Instructor / Assistant Instructor / Grader / Course Builder / Tutor / Staff Observer / Staff Observer Light-rol in een cursus hebben alleen toegang tot toekomstige, open en afgelopen cursussen.

1. Toekomstige cursussen: hebben een startdatum, een cursusnaam en een cursuscode.

2. Open cursussen: hebben slechts een cursusnaam en cursuscode.

3. Ongepinde (losgemaakte) eerdere cursussen: zijn "verborgen" onder View All Courses weergeven.

  • Klik hierop om naar het volgende scherm te gaan.

Gesloten cursussen hebben een Closed (gesloten) label.

Bekijk hier de verschillende stadia vanuit het perspectief van een student.

Hoe kan ik een cursus voor studenten openen en/of sluiten?