Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands FAQWaarom zie ik een access denied melding als ik een Kaltura video in Brightspace wil bekijken?

Waarom zie ik een access denied melding als ik een Kaltura video in Brightspace wil bekijken?

We raden je aan om de nieuwste versie van je browser te installeren. 

Mogelijk zie je een Access Denied melding wanneer je een Kaltura video in Brightspace wilt bekijken die embedded is in de cursus. We hebben ondervonden dat dit meestal voorkomt in oudere versies van browsers. We raden je daarom aan je browsert te actualiseren naar de nieuwste versie. 

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van je browser gebruikt. Daarnaast lijkt Firefox de beste optie te zijn, omdat deze automatisch update naar de nieuwste versie. Probeer de video in Firefox te openen.

Workaround als het niet lukt om je browser te actualiseren

Om er zeker van te zijn dat je studenten de video kunnen bekijken, overweeg om de Kaltura videos in een new tab te laten openen in plaats van ze embedded in de course te zetten. Hieronder worden 2 manieren uitgelegd hoe je de video's kan toevoegen.

2. Open een Kaltura Video in een New Tab

Als je je video hebt toegevoegd zonder gebruik van een HTML document, maar via Add Existing > Add Kaltura Media, dan kan je de video in een new tab laten openen.

  1. Navigeer naar de Kaltura video in je cursus die je wilt aanpassen
  2. Klik op de 3 puntjes rechtsboven en klik op Edit
  • Selecteer Open in a new tab en klik op save.

Zoals je ziet is de video niet meer embedded, maar kan deze in een new tab worden geopend.