Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands ContentHoe pas ik de beschikbaarheid van Content aan?

Hoe pas ik de beschikbaarheid van Content aan?

Start- en einddatums geven aan wanneer leerlingen toegang hebben tot een onderwerp of module.

Als je een start-, eind- of vervaldatum instelt voor een onderwerp of module, wordt deze weergegeven in de Upcoming Events  en de Agenda van de Course Calendar.

Opmerking: als je een einddatum later dan de vervaldatum instelt, kunnen leerlingen het onderwerp nog steeds openen en voltooien.

Ook belangrijk: het toevoegen van een vervaldatum aan een Content item dat een opdracht bevat, overschrijft elke bestaande einddatum die verder in de toekomst ligt. De vervaldatum overschrijft ook de einddatum in het hulpmiddel Agenda.

Er kan leerstof zijn die je automatisch beschikbaar wil stellen vanaf een bepaalde datum of voor een periode tussen twee datums. Volg hiervoor deze stappen:


  1. Open Course Administration via de navigatiebalk van de Homepage van jouw cursus.

2. Onder Site Resources, klik op Manage Dates.

3. Pas een filter toe zodat alleen Content zichtbaar is in de tabel van Manage Dates.

4. Om de beschikbaarheid van slechts 1 Content item te bewerken, klik je op het vervolgkeuzemenu bij het Content item en vervolgens op Edit Dates. Om de beschikbaarheid van meerdere  Content items tegelijk te wijzigen, selecteer je de items door de selectievakjes aan de linkerkant van de tabel aan te vinken, en klik je op Bulk Edit Dates boven aan de tabel.

5. Selecteer en stel de vervaldatum of beschikbaarheidsdatums voor de inhoud in. 

6. Druk op Save om deze op te slaan.