Rubrics FAQ en Tips&Tricks

Dit artikel bevat belangrijke informatie en tips een tricks over Rubrics.

1. Je kunt Rubrics niet importeren/ exporteren

Helaas is het niet mogelijk om Rubrics te importeren of exporteren van en naar Brightspace. 

Je kunt wel Rubrics kopiëren van cursus naar cursus.

Mocht je de ingevulde rubrics toch willen exporteren, klik dan op CTRL+P en sla op als pdf.

2. Kopieer een Rubric in een andere cursus

Via Cursussen kopiëren kun je rubrics van cursus naar cursus kopiëren. Vink de boxen aan van de Rubrics die je wilt kopiëren, of vink de rubrics box aan als je ze allemaal wilt kopiëren.

3. Je kunt Turnitin Rubrics en Brightspace Rubrics niet uitwisselen

Als je al een rubric aangemaakt hebt in Turnitin en deze wil gebruiken voor de beoordeling in Brightspace,  moet je dit handmatig overzetten van Turnitin naar Brightspace.

Het voordeel van het gebruik van Brightspace in plaats van Turnitin bij Rubrics is dat de feedback van de rubric en de rubric scores automatisch overgezet kunnen worden naar grades nadat je een rubric hebt beoordeeld.

Waar zien studenten de rubric?

1. Als een rubric geassocieerd is met een assignment of discussie topic en op visible staat, kunnen de studenten de rubric zien voordat ze aan een assignment beginnen of deelnemen aan een discussie

2. Studenten kunnen hun volledig ingevulde rubric zien met feedback op de volgende plekken:

  • Grades
  • Assignments tool
  • Discussions tool 
Kan ik een rubric plaatsen als een content item?

Ja dat kan!

Via Insert Quicklink of via Add More Activities. In beide gevallen ziet de student de rubric op dezelfde manier. We raden sterk aan om de Insert Quicklink manier te gebruiken!

Waarom moet ik Insert Quicklink gebruiken?

Soms wil je een rubric gebruiken zonder deze te linken aan een Brightspace assignment of discussie (bijvoorbeeld bij een mondeling examen). Als je deze rubric wil delen met de studenten als voorbereiding en een beschrijving/ tekst wil toevoegen als uitleg, moet je de rubric als Quicklink in een HTML file plaatsen.

Waarom moet ik meer activiteiten toevoegen?

Als je alleen een rubric wilt delen, zonder instructies of context, kan het sneller zijn de rubric gewoon als topic in je cursus toe te voegen. Kijk op de afbeelding hoe dit gepresenteerd wordt in de cursus.

4. Rubrics aanpassen na beoordeling

Het is helaas niet mogelijk om een Rubric nog aan te passen nadat een beoordeling van een student is gedaan. De volgende foutmelding zal dan ook op het scherm verschijnen. We adviseren daarom om de Rubric tijdig aan te maken en te controleren zodat er zo min mogelijk spelfouten etc in zitten. Er kunnen wel opmerkingen/aanpassingen worden gedaan in de beoordelingen zelf.