Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands Het beheer van je cursusHoe kopieer ik de inhoud van één Brightspace cursus naar een andere Brightspace cursus?

Hoe kopieer ik de inhoud van één Brightspace cursus naar een andere Brightspace cursus?

In dit artikel kun je lezen hoe je een hele cursus of deel van een cursus kunt kopiëren naar een andere cursus.

Wees je ervan bewust dat bij het exporteren van data vanuit Brightspace, dat het mogelijk is dat er privacy gevoelige informatie ook wordt geëxporteerd. Wees daarom extra voorzichtig hierbij.

Het is mogelijk om zowel de structuur als de inhoud van één cursus naar een andere te kopiëren, dit is echter alleen mogelijk als je in beide vakken een Instructor, Assistant Instructor of Course Builder bent. Op deze manier kan je (delen van) een cursus hergebruiken voor volgend jaar. Bovendien is het ook nuttig voor het overzetten van (delen van) een Sandbox naar de daadwerkelijke cursus, zodra die klaar zijn.

In deze handleiding leer je om:

Om verwarring te voorkomen zal de oude gebouwde cursus gerefereerd worden als de broncursus. Naar de nieuw te creëren cursus zal gerefereerd worden als doelcursus.

Wanneer je een cursus hebt met veel Release Conditions, Assignments, Quizzes of andere tools die gebruik maken van Grades dan is het handiger om dit soort vakken in zijn geheel te kopiëren in tegenstelling tot het individueel kopiëren van bepaalde componenten.

De items / instellingen van de broncursus die niet mee worden gekopieerd zijn:

 • Users. Studenten en medewerkers (de hele Classlist) worden niet meegekopieerd.
 • User data: Alle items en instellingen die specifiek zijn voor studenten (zoals ingeleverde opdrachten, berichten in discussiefora, behaalde cijfers, weergaveopties, enz.).
 • Release Conditions op basis van items die specifiek zijn voor studenten (zoals speciale toegang).
 • Handmatig toegevoegde evenementen uit de Calendar.

De onderdelen / instellingen van de broncursus die gekopieerd worden met wijzigingen:

 • Assignments met Turnitin. Turnitin wordt uitgeschakeld en alle instellingen worden teruggezet naar de standaardinstellingen. Vervolgens moet je via Assignments Turnitin weer inschakelen via Enable rechtsbovenin. 

De gehele cursus kopiëren

 • Ga naar de doelcursus.
 • Klik op Course Tools in de navigatiebalk van de cursus.
 • Klik op Course Admin.
 • Klik op Import/Export/Copy Components.
 1. Selecteer Copy Components from another Org Unit om te kopiëren van de broncursus naar de doelcursus.
 2. Klik vervolgens op Search for offering. Er verschijnt een pop-upvenster waarin je naar de broncursus kunt zoeken. Zoek op code of naam. Selecteer de juiste broncursus en klik op Add Selected.
 3. Zorg ervoor dat het vakje Include protected resources is ingeschakeld.
 4. Klik op Copy All Components om alle componenten van de broncursus naar de doelcursus te kopiëren. Op deze manier worden alle inhoud en bijna alle instellingen van de broncursus correct overgedragen.
 5. Wacht tot Brightspace bevestigt dat het kopiëren is geslaagd. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de cursus.

Controleer de belangrijkste componenten van de doelcursus op kopieerfouten.

 1. Navigeer naar Review and Manage Dates om alle restricties en gegevens in één keer te controleren en te wijzigen. Je kunt de vervaldatums, beschikbaarheidsdatums en alle andere datums aanpassen door erop te klikken.

Om verder te controleren:

 • Ga naar Course Tools en klik op Assignments en controleer of alle gewenste opdrachten zijn gekopieerd. Verwijder overvloedige opdrachten. Turnitin is losgekoppeld en moet opnieuw worden verbonden.
 • Ga naar Grades en selecteer vervolgens Manage Grades. Controleer of alle grade items correct zijn gekopieerd en of ze zijn gekoppeld aan de juiste grade schemes en opdrachten.

Delen van een cursus kopiëren

Als je een selectie van modulen of sub-moudelen wilt kopiëren dan is het handig om dit voorbeeld te volgen.

 • Navigeer naar de doelcursus.
 • Klik op Course Tools in de navigatiebalk van de cursus.
 • Klik op  Course Admin  
 • Klik op Import/Export/Copy Components.
 1. Selecteer Copy Components from another Org Unit om te kopiëren van de broncursus naar de doelcursus.
 2. Klik vervolgens op Search for offering. Er verschijnt een pop-upvenster waarin je naar de broncursus kunt zoeken. Zoek op code of naam. Selecteer de juiste broncursus en klik op Add Selected
 3. Zorg ervoor dat het vakje Include protected resources is ingeschakeld.
 4. Klik op Select Components. Je ziet nu een overzicht van alle Course Components die gekopieerd kunnen worden. 

De onderstaande foto is ter illustratie, de exacte weergave hangt af van de instellingen van de broncursus.

Selecteer de componenten die je wilt kopiëren. Je kunt per Component specifiek aangeven welke onderdelen daarvan je wilt kopieren door Select Individual items to copy aan te vinken.

Specifieke modules of sub-modules kopiëren

Binnen de componenten kan je opgeven welke afzonderlijke items je wilt kopiëren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om specifieke modules of submodules vanuit de broncursus naar de doelcursus te kopiëren.

Verfijn de componenten die moeten worden overgedragen, door op het + symbool te klikken. Dit breidt de modules verder uit naar sub-modules binnen de cursus.

In het voorbeeld hierboven kan je aanvinken welke onderdelen uit de module General Information je mee wilt kopieren naar de doelcursus. 

Door op Finish te klikken, worden de geselecteerde componenten naar jouw doelcursus gekopieerd. Brightspace bevestigt het voltooien van de kopie op een nieuwe pagina en biedt je aan om:

 1. Een ander pakket te kopiëren
 2. De inhoud van de cursus te bekijken
 3. Data de bekijken en beheren

Controleer de belangrijkste componenten van de doelcursus op kopieerfouten.

Release Conditions, Assignments, Quizzes en andere tools die gebruik maken van Grades

Als je ervoor kiest om de Release Conditions te kopiëren naar de doelcursus dan is het handig om de gehele broncursus te kopiëren. In het voorbeeld hieronder zijn de Release Conditions gebonden aan de cursus content. Mocht je ervoor kiezen om dit niet te doen dan worden de Release Conditions wel gekopieerd maar niet toegevoegd aan items in jouw  doelcursus. Dit houdt in dat je deze zelf handmatig moet toevoegen.