Hoe voeg ik gebruikers toe aan mijn vak?

Studenten worden automatisch toegevoegd aan de cursus op basis van hun registratie in uSis. Het is niet mogelijk om studenten via Brightspace toe te voegen aan de cursus. Lees meer in dit artikel

Een docent kan medewerkers (met een m-nummer of g-nummer) toevoegen en ze een lerarenrol geven: instructor, assistant instructor, course builder en grader. 

Daarnaast kunnen medewerkers ook als Dummy Student worden toegevoegd. Dit kan handig zijn indien je vanuit studentenperspectief functionaliteiten wilt testen. Let op: de rol kan niet meer gewijzigd of verwijderd worden. Neem hiervoor contact op met de LMS coordinator van je faculteit. 

Studenten kunnen geen lerarenrol krijgen in een vak met hun s-nummer.

  • Ga naar Course Tools in de navbar van de cursus.
  • Klik Classlist
  • Klik op Add Participants om zo personen tot een vak toe te voegen.
  • Klik Add existing users.

Bestaande gebruikers

  1. Typ de voornaam, achternaam of gebruikersnaam in de zoekbalk onder Add Existing Users, klik hierna op het vergrootglas. 
  2. Selecteer de person(en) die u wilt toevoegen.
  3.  Geef de person(en) een rol (bijvoorbeeld docent of student). Dit kan door op Enrollment Options  te klikken. Selecteer een rol bij Set all roles to en klik op Set all roles.
  4. Klik op Enroll Selected Users om zo alle geselecteerde personen toe te voegen tot een vak. 
  5. Klik Done.

Er kan slechts op één zoekterm tegelijk gezocht worden. Dit houdt in dat, mocht u meerdere personen toevoegen tot een vak, u deze één voor één moet toevoegen.