Instructor Support for Educational Systems

Hoe gebruik ik de Course Builder?

Updated on

In dit artikel kun je lezen over het gebruik van de tool Course Builder. Er is ook een video beschikbaar waarin het gebruik van de Course Builder wordt uitgelegd: Short video: How to use the Course Builder (English only). Deze video is alleen beschikbaar in het Engels.

Dit artikel bestaat uit de volgende onderwerpen:

Startpagina van de Course Builder

  • Navigeer naar Course Tools in de navbar.
  • Klik op Course Admin.
  • Klik op Course Builder onder Site Resources.

De Course Builder is handig om jouw cursus vorm te geven, zelfs wanneer je nog niet alle activiteiten hebt aangemaakt. Je kunt modules aanmaken, maar ook inhoud toevoegen aan deze modules. Het is ook mogelijk om lege items aan te maken (placeholders) om je cursus preciezer te kunnen ontwerpen. De structuur die je hier bouwt kan je terug vinden onder Content, en alles wat je onder Content toevoegt komt in de Course Builder te staan. 

Gebruik van de Course Builder geeft je een duidelijk overzicht van de structuur van je cursus.

  1. De Course Builder heeft drie secties. In het midden kun je de boomstructuur van de cursus vinden. Dit veld is leeg als je nog niets hebt toegevoegd aan de cursus. Het grijze blok bovenaan de boomstructuur geeft de naam van de cursus weer. Hieronder vind je de modules en sub-modules. 
  2. Onder Build Outline kun je aanduidingen maken voor modules, bestanden, discussies, opdrachten, quizzen en koppelingen. 
  3. Onder Add Content kun je de inhoud rechtstreeks op de gewenste locatie in de cursus zetten. Je kunt hyperlinks, bestanden, discussies, opdrachten, quizzen, grade items etc toevoegen. 
  4. Eerder gemaakte content kan worden geselecteerd en toegevoegd via Browse Tools
  5.  Als je één component van de boomstructuur selecteert, vind je de instellingen van deze component in het menu aan de rechterzijde (published or not). 

Plaats de muisaanwijzer op de verschillende pictogrammen in het menu aan de linkerkant voor meer informatie over de functionaliteiten. 

Boomstructuur

De boomstructuur in de middelste kolom geeft de structuur van de cursus weer. 

  • Het plus- en minteken in elke sectie geven de onderliggende structuur weer. 
  • De grijze secties zijn modules en sub-modules, de blauwe secties zijn de onderwerpen binnen de (sub)modules. 
  • De lichtblauwe secties met een stippellijn zijn Placeholder (in het bovenstaande voorbeeld 'Discussion on reading week 1'). Als de sectie donkerblauw is met een ononderbroken lijn, betekent dit dat er al inhoud is toegevoegd (in het bovenstaande voorbeeld 'Group assignment'). Wanneer een sectie 'Draft' laat zien, dan betekent dit dat de sectie staat ingesteld op hidden (verborgen). 
  • Klik op de pijl naast een (sub)module, een content sectie of een Placeholder:
    • Selecteer de sectie (Select)
    • Knip (Cut) of kopieër (Copy Placeholder) de selectie alvorens je het kunt plakken (Paste) op een andere locatie in de (sub)module. 
    • Verplaats de sectie binnen de (sub)module (Move Up, Move Down) or selecteer Move To. Je kunt ook een sectie verplaatsen door eerst erop te klikken, en vervolgens te verslepen naar de juiste locatie. 
    • Verwijder de sectie door op Remove te klikken.

Build Outline (outline maken)

Je kunt eenvoudig de structuur van een cursus maken (via Build Outline) zonder deze in te vullen met inhoud. Het is belangrijk om te weten hoe je de cursus wil structureren voordat je begint. 

Het voordeel van het maken van een lege structuur met tijdelijke aanduidingen is dat je één module kan instellen en deze vervolgens kan kopiëren voor andere doeleinden. 

Voorbeeld: je wil een cursus verdelen over weken, waarbij de modules van elke week dezelfde onderwerpen hebben: literatuur, quizzes, discussieforum en toewijzingen. 

Selecteer een van de pictogrammen om modules, koppelingen, bestanden, discussies, opdrachten of quizzen toe te voegen. Hiermee worden de tijdelijke aanduidingen aan de boomstructuur toegevoegd, wat leidt tot een structuur zonder inhoud. Als je op een pictogram klikt, kun je kiezen onder welke (sub)module je dit onderdeel wilt plaatsen. Je kan ook tijdelijke Placeholder naar de gewenste plek in de boomstructuur slepen. 

Wanneer je een tijdelijke Placeholder maakt, kun je deze een naam en beschrijving geven. Klik vervolgens op Create. Let op: Brightspace wijst automatisch een titel en beschrijving toe op basis van wat je met een activiteit kan doen. 

Placeholders zijn niet zichtbaar in Content zolang ze geen inhoud bevatten

Inhoud toevoegen

Onder Add Content kun je nieuwe inhoud maken en vervolgens inhoud toevoegen aan een (sub)module of Placeholder. 

Je kan op de pictogrammen klikken om respectievelijk een nieuwe hyperlink, HTML-bestand, discussie, inlever map, quiz, of Grade Item te maken. Je kan ook het pictogram naar de gewenste plek in de structuur slepen. Als je een pictogram selecteert, moet je eerst kiezen waar in de structuur je het pictogram wil toevoegen. Vervolgens word je naar het scherm doorgestuurd waar je instellingen kan wijzigen. In de artikelen over Content kun je lezen hoe je documenten en activiteiten kunt toevoegen:

Content

Je kan inhoud toevoegen aan een Placeholder door een pictogram te verslepen wanneer dit pictogram en de tijdelijke aanduiding gelijk zijn. 

Het is makkelijker om inhoud te maken via Course Tools en deze daarna toe te voegen aan de Course Builder. Dit biedt meer opties met betrekking tot restricties en beoordelingen. 

Blader door Tools

Je kunt eerder gemaakte bestanden toevoegen bij Browse Tools

  • Selecteer de pijl die betrekking heeft op de juiste inhoudstype. 

1. Klik op het pijltje om de details van het onderdeel te zien. 

2. Selecteer het gewenste onderdeel en klik op Add to Course om een onderdeel toe te voegen aan de boomstructuur. Selecteer dan waar je het onderdeel wil toevoegen. 

3. Van links naar rechts zullen de iconen:

  • Een nieuw document of activiteit maken. Let of dat bij Course Files er een extra pictogram komt die ervoor zorgt dat je bestanden van de computer kan downloaden. 
  • Herlaad de pagina (bijvoorbeeld als je een nieuw document heb aangemaakt in een ander scherm, dat deze dan nog niet zichtbaar is).
  • Open manage Files, om het bestandoverzicht te openen. 

4. Klik op Browse Tools om terug te gaan naar het browse tool overzicht. 

Je kan alle bestanden die eerder zijn gebruikt vinden onder Course Files. Als je een uitgebreidere bestanden structuur heb, zouden er verschillende manieren kunnen zijn om het gewenste document te vinden. 

Als je safari als browser gebruikt, is het mogelijk dat bepaalde items (bijvoorbeeld Submissions) niet kunnen worden geopend door de browserinstellingen. 

Informatie kolom

Aan de rechterkant van het scherm vind je een informatiekolom met de details van de (sub)modules of van de geselecteerde boomstructuur. 

  • Klik op Edit Notes om notities te toe voegen of te bewerken. Deze opmerkingen zijn niet zichtbaar voor studenten, maar kunnen wel zelf worden gebruikt. Ze kunnen alleen worden gelezen en gewijzigd in de Couse Builder. 
  • Selecteer Edit ... om de module of het onderdeel te wijzigen. Let op: er zijn beperkte mogelijkheden. Het is makkelijker om de component zelf te veranderen. 
  • Wijzig de status van het onderdeel van Published naar Draft (of de andere kant op). 
Previous Article Short video: How to use the Course Builder (English only)
Next Article Hoe kopieer ik de inhoud van één Brightspace cursus naar een andere Brightspace cursus?