Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands AssignmentsHoe stel ik restricties in voor een opdracht en/of stel ik verschillende (verval)data in per groep of sectie van studenten?

Hoe stel ik restricties in voor een opdracht en/of stel ik verschillende (verval)data in per groep of sectie van studenten?

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je restricties instelt voor een opdracht. 

Inhoudsopgave

Restricties instellen voor een opdracht

  • Klik op Course Tools in de navbar van de cursus.
  • Klik op Assignments. Je komt nu terecht op de Assignment startpagina, waarop alle opdrachten staan die je hebt gemaakt. 
  • Klik op New Assignment om een nieuwe opdracht te maken. 
  • Klik op de pijl naast de naam van de opdracht om het snelmenu te openen. 
  • Klik op Edit Assignment om een opdracht aan te passen. 

1. Navigeer naar Restrictions (tweede tab)

2. Hidden from users (verbergen voor gebruikers) is standaard ingeschakeld wanneer je een opdracht maakt. Dit betekent dat studenten de opdracht niet kunnen zien. Deselecteer de optie Hidden from users om de opdracht zichtbaar te maken voor studenten. 

3. Stel een deadline in bij Has Due Date. Belangrijk: Als je Now als due date selecteert, blijven Properties Assignment en Submission type onveranderd.  Door te klikken op Now stel je de werkelijke deadline in werking. Zorg ervoor dat je deze deadline altijd vooraf met studenten deelt. 

4. Geef aan of de opdracht een startdatum heeft bij Has Start Date. Dit is de tijd en datum waarop studenten kunnen beginnen met het indienen van de opdracht. Geef aan of de opdracht een Has End Date heeft. Dit is de datum en tijd waarop de opdracht wordt afgesloten en studenten de opdracht niet meer kunnen bekijken en verzenden. Klik op Now als de datum en tijd direct moeten beginnen. 

Belangrijk: de optie Now zou je alleen moeten gebruiken bij End Date als je de opdracht gelijk wilt sluiten. 

5. Voeg release conditions naar wens toe. 

6.  Bij Special Access kun je selecteren of bepaalde studenten speciale toegang tot de opdracht krijgen. 

  • Selecteer Allow users with special access to submit outside the normal availability dates for this folder om specifieke studenten op een ander moment toegang te geven. 
  • Selecteer Allow only users with special access to see this folder om enkel specifieke studenten een bepaalde map te laten bekijken. 
  • Selecteer Add Users to Special Access om studenten te selecteren die ook speciale toegang moeten krijgen. 

7. Klik op Save en Close om terug te gaan naar de Assignment startpagina. 

Het wordt niet aangeraden om de Due Date en End Date naar Now te zetten als je een nieuwe opdracht maakt. Het is het beste om zowel de Due Date als de End Date in te plannen. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over het verwerken van gecommuniceerde deadlines en het maakt het veel duidelijker voor de student wanneer de deadline is en wanneer ze geen toegang meer hebben tot de opdracht. 

Wanneer je Has End Date hebt ingesteld dan kunnen studenten na deze datum hun opdracht niet meer inzien. Wanneer je Has Due Date instelt dan kunnen studenten na deze datum wel hun opdracht nog openen en zelfs nog inleveren. Als docent kun je wel zien of de student de deadline heeft gehaald of te laat was. 

Gebruikers toevoegen aan Special Access

1. Als je wilt dat een bepaalde student een andere deadline krijgt dan de rest van de groep, stel dan een aparte deadline bij Due Date

2. Als je wilt dat de opdracht alleen beschikbaar is voor een aantal studenten, vul dan bij Start Date en/of End Date een selectieve datum in. 

1. Gebruik Search Options om studenten met speciale toegang te vinden:

  • Selecteer in het menu onder View By als je wilt zoeken tussen de studenten in de cursus (User) of in een bepaalde groep (Groups) en klik op Apply. Als je een groep hebt gekozen, kun je vervolgens selecteren in welke groep je wilt zoeken in het vervolgmenu (klik nogmaals op Apply). 
  • Vul een (deel van) de naam van de student in of zijn/haar studentnummer in de zoekbalk in om deze snel te vinden. Klik nu op enter of klik op het vergrootglaspictogram. 

2. Selecteer de student(en) die het betreft. Vink het vakje boven aan de pagina aan om alle studenten te selecteren die worden weergegeven via het zoeken. 

3. Klik op Save en ga terug naar de pagina Edit Assignment.

Door te zoeken per groep, kun je de hele groep binnen de cursus gemakkelijk toegang geven, zonder dat de toegang afzonderlijk moet worden gedaan. 

Video over het instellen van restricties voor een opdracht

Deze video is gemaakt door Brightspace leverancier D2L. Sommige schermen kunnen er anders uit zien dan de Universiteit Leiden Brightspace omgeving.