Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands AssignmentsHoe koppel ik een Grade Item aan een opdracht?

Hoe koppel ik een Grade Item aan een opdracht?

Om een opdracht te evalueren maak je gebuik van Grade Items: Grade Items zijn de cursusitems die je in de cijferlijst (Gradebook) wilt evalueren. Door een Grade Item toe te voegen aan een opdracht zal Brightspace het definitieve cijfer voor je berekenen en registreren.

Een Grade Item toevoegen aan een opdracht

  • Navigeer naar Course Tools in de navbar van de cursus. 
  • Klik op Assignments.
  • Zoek in de tabel naar de cursus die je wilt koppelen aan een Grade Item. Klik op de pijl naast de naam van de opdracht. 
  • Klik op Edit Assignment
  • Als je nog geen opdracht hebt aangemaakt, klik dan op New Assignment om een nieuwe opdracht te maken. 

Je kunt een Grade Item toevoegen of aanmaken en het maximum aantal punten binnen de opdracht aanduiden door het Score Out Of aantal in te vullen. Als je het vakje Score Out Of aanklikt, wordt automatisch een Grade Item aangemaakt met dezelfde naam. Dit Grade Item zal altijd numeriek zijn.

Als je een opdracht met een automatisch aangemaakt Grade Item verwijdert, dan verdwijnt de opdracht , maar het Grade Item verdwijnt niet automatisch. Het Grade Item moet handmatig uit het Gradebook verwijderd worden.

Wanneer je geen nieuwe Grade Item wil aanmaken, maar een reeds aangemaakt Grade Item wenst toe te voegen, klik dan op het vakje In Grades dat verschenen is na het klikken op het vakje Score Out Of. Je kan nu:

  1. Een reeds aangemaakt Grade Item selecteren (Choose from Grades).
  2. Doorgaan zonder Grade Item maar met een Score Out Of bedrag (Remove from Grades).
  3. Het vakje Score buiten beschouwing laten (Reset to Ungraded).

Als een Grade Item al aan een andere activiteit is gekoppeld, wordt dit niet langer als een optie weergeven in het drop-down menu. 

In het overzicht van de Assignments kun je aan het pictogram zien of een opdracht al gekoppeld is aan een cijferitem. Om te zien welk item dit is, beweeg je met de muis over het pictogram.