Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands AssignmentsHoe koppel ik een Grade Item aan een opdracht?

Hoe koppel ik een Grade Item aan een opdracht?

Om een opdracht te evalueren, gebuik je de hulp van Grade Item: Grade Items zijn de cursusitems die je in de cijferlijst (Gradebook) wilt evalueren. Door een Grade Item toe te voegen aan een opdracht zal Brightspace het definitieve cijfer voor je berekenen en registreren.

Een Grade Item toevoegen aan een opdracht

  • Navigeer naar Course Tools in de navbar van de cursus. 
  • Klik op Assignments.
  • Zoek in de tabel naar de cursus die je wilt koppelen aan een Grade Item. Klik op de pijl naast de naam van de opdracht. 
  • Klik op Edit Assignment
  • Als je nog geen opdracht hebt aangemaakt, klik dan op New Assignment om een nieuwe opdracht te maken. 

In beide gevallen navigeer je nu naar de Properties tab van de opdracht. 

1. Selecteer Grade Item in de drop-down menu voor deze opdracht. Als je ter plekke een nieuw cijferitem wil maken, klik je op New Grade Item.  (In een pop-up venster loop je door dezelfde stappen als wanneer je cijferitems maakt van Grades)

2. Klik op de uitvouwpijl onder Student View Preview om te selecteren hoe de cijfers voor de studenten worden weergegeven. 

3 Klik op Save en Close

Als een Grade Item al aan een andere activiteit is gekoppeld, wordt dit niet langer als een optie weergeven in het drop-down menu. 

In het overzicht van de Assignments kun je met een pictogram zien of een opdracht al gekoppeld is aan een cijferitem. Om te zien welk item dit is, beweeg je met de muis over dit pictogram. 

Video over het toevoegen van een cijfer aan een opdracht

Deze video is gemaakt door Brightspace-leverancier D2L. Sommige schermen hebben een ander uiterlijk dan de Brightspace-omgeving van de Universiteit Leiden.