Hoe gebruik ik een Assignment?

Assignments wordt gebruikt om gemakkelijk opdrachten te publiceren en evalueren. 

  • Klik op Course Tools in de navbar van de cursus. 
  • Klik vervolgens op Assignments. Je komt nu terecht op de Assignments startpagina. Hier kun je alle assignments zien die je hebt gemaakt.

Assignments startpagina

1. De knoppen bovenaan bieden verschillende acties: 

  • Klik op New Assignment om een nieuwe opdracht te maken
  • Klik op Edit Categories op categorieën voor opdrachten toe te voegen, te verwijderen en te sorteren. 
  • Klik op More Actions voor meer opties. 
  • Gebruik Bulk Edit om de naam, categorie, beschikbaarheid en deadline voor meerdere opdrachten tegelijk te bewerken. Selecteer de betreffende toewijzingen en klik op Bulk Edit. Bewerk de instellingen volgens je voorkeuren en klik op opslaan.

2. In de tabel kun je een aantal kolommen zien:

  • Bij Assignments zie je een lijst met alle opdrachten per catagorie. 
  • Bij Completed zie je hoeveel studenten de opdrachten hebben ingeleverd. 
  • Bij Evaluated zie je hoeveel studenten al zijn beoordeeld. 
  • Bij Feedback Published zie je hoeveel opdrachten je al hebt beoordeeld. 
  • Bij Due Date zie je de deadline van de opdracht. 

3. Naast de naam van de opdracht zie je een pijl naar beneden en een of meerdere iconen. 

  • Klik op de pijl naast de opdracht om een snelmenu te openen. Scroll naar beneden voor meer informatie over de snelmenu-opties. 
  • Het weergegeven icoon hangt af van het type opdracht. Als je met de muis over het icoon beweegt, kun je meer informatie vinden.  Als voorbeeld kun je aan een icoon zien of het een groepsopdracht betreft.

4. Naast de namen van de catagorieën zie je twee symbolen:

  • Het potlood: daarmee kun je de naam van de catagorie veranderen. 
  • De prullenbak: hierbij kun je een catagorie verwijderen. De catagorie zal ook van de catagorielijst worden verwijderd. De opdrachten in deze catagorie worden automatisch verplaatst naar No Category. 

Klik op de pijl naast de naam van de opdracht om het snelmenu te openen. 

  • Klik View Submissions om de ingediende bestanden van de opdracht te bekijken. 
  • Klik op Edit Assignment om de instellingen van de opdracht te bewerken. 
  • Klik op Make Visible to Users/Hide from users om de opdracht zichtbaar/onzichtbaar te maken voor studenten. 
  • Elke opdracht die wordt aangemaakt staat automatisch verborgen, tenzij je dit hebt uitgeschakeld bij Restrictions. In dit tabblad kun je ook instellen dat de opdracht automatisch zichtbaar wordt na een ingestelde datum.
  • Klik op Delete Assignment om een opdracht te verwijderen. Je kunt onder het tabblad Event Log onder More Actions de opdracht herstellen. 
  • Klik op Submission Log om te zien wanneer een student zijn/haar opdracht heeft ingeleverd. 

More Actions menu

Klik op More Actions om het menu te openen. 

  • Klik op Preview om te zien wat studenten zien als ze deze pagina openen. 
  • Klik op Reorder om de volgorde van de opdrachten aan te passen. 
  • Klik op Event Log. Deze zal getoond worden als je:
    • Een opdracht hebt gemaakt (Created)
    • Een opdracht hebt verwijderd (Deleted)
    • Een opdracht hebt hersteld (Restored
  • Klik op Make Visible to Users  om ervoor te zorgen dat de geselecteerde opdrachten zichtbaar worden voor studenten. 
  • Klik op Hide from Users om ervoor te zorgen dat de geselecteerde opdrachten niet zichtbaar worden voor studenten. 
  • Klik op Delete om de geselecteerde opdrachten te verwijderen. 

Submission Log

Hoe navigeer je naar de Submission Log

Klik op de naam van de opdracht die je wilt bekijken vanaf de Assignment startpagina. Klik op Submission Log in de task bar. 

De Submission Log houdt elk bestand bij in een opdracht en houdt het volgende bij: 

  • Welke student het betreft (Submission)
  • Wat zijn de evenementen rondom de opdracht (Event)
  • Wie de opdracht heeft ingediend, hersteld of verwijderd (Modified by)
  • Wanneer de opdracht werd ingediend, hersteld of verwijderd (Date)

Filter de resultaten door te klikken op: 

  • Submitted: laat alleen de ingediende documenten zien 
  • Deleted: laat alleen de verwijderde documenten zien 
  • Restored: laat alleen de herstelde documenten zien 
  • Started: laat de starttijden zien van alle geüploade documenten

Als je geen van de filteropties selecteert, zie je alle documenten van de opdracht. 

De geselecteerde filter is blauw van kleur en onderlijnd. De andere filters zijn lichtgrijs van kleur. 

Als je per ongeluk een opdracht verwijdert, kun je het makkelijk herstellen door direct op Restore te klikken.